- Genel
- 21.04.2025 16:38
Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeyi başardı. Bugünün bölümünde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, tatlı bir rekabete dönüştü. Mutfakta büyük bir özenle hazırladıkları kaynana çatlatan pasta tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin beğenisini kazanan gelinler, unutulmaz bir lezzet şöleni sundu. Peki, Gelinim Mutfakta programında büyük beğeni toplayan kaynana çatlatan pasta nasıl yapılır? İşte merakla beklenen kaynana çatlatan pasta tarifi...
Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Gelinler, kaynana çatlatan pasta tarifiyle yarışarak mutfakta ustalıklarını konuşturdu ve izleyicileri büyüledi. Gün boyunca 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadele veren gelinler, kaynana çatlatan pastayı en lezzetli haline getirmek için çeyrek altın ödülü için de rekabet etti. Modern bir dokunuşla kaynana çatlatan pastayı hazırlayan gelinler, jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Her biri özenle hazırladıkları kaynana çatlatan pastayla adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyunca konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki Gelinim Mutfakta'da kaynana çatlatan pasta nasıl yapılır? İşte kaynana çatlatan pasta tarifi...
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
100 gram tereyağı veya margarin
Üzeri için:
Çilek
Karamelize ceviz veya fındık
Öncelikle kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
Sırasıyla süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
Krema için; bir tencerede süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyerek karıştırın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
Alt tabana kremanın yarısını sürün ve üst tabanı üzerine kapatın.
Kalan krema ile pastanın üzerini kaplayın.
Üzerini isteğe bağlı olarak karamelize ceviz veya fındık ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!