Mutfak Bahane Çi Börek Nasıl Yapılır? Çi Börek Tarifi...

ATV ekranlarında yayınlanan Mutfak Bahane programında yapılan çi börek tarifi izleyiciler tarafından merak edildi. Biz de bu lezzetli tarifin detaylarını sizler için derledik. Peki çi börek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 11.06.2024 15:22
  • Güncelleme Tarihi : 11.06.2024 12:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane Çi Börek Nasıl Yapılır? Çi Börek Tarifi...

Mutfak Bahane programında yapılan çi börek tarifinin detayları izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Biz de sizin için çi börk tarifini ve hangi malzemelerin kullanıldığını derledik. Peki mutfak bahane çi börek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar için haberimize göz atın…

Çi Börek İçin Malzemeler

Hamuru için;

Un 4,5 (su bardağı)

Tuz (2 tatlı kaşığı)

Su (1-1,5 su bardağı)

İç harcı için;

0rta yağlı kıyma (350 gram)

Soğan (Yarım rendelenmiş)

Karabiber

Su ve tuz

çi börek

Çi Börek Nasıl Yapılır?

Un, tuz ve su kullanarak sert bir hamur yapın. Suyu, hamurun kıvamına göre göz kararı ekleyin.

Tek çekilmiş orta yağlı kıymaya yarım soğan rendeleyin. İçine tuz ve karabiber ekleyerek kıymayı sulandırın. Hamuru bezelere ayırıp açın. İçerisine kıymalı harcı koyup katlayın ve kenarlarından kesin. Bu işlem kenarların daha iyi yapışması içindir. Kızgın yağda alt üst kızartın ve afiyetle yiyin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ