Sayfa Yükleniyor...
ATV ekranlarında yayınlanan Mutfak Bahane programında yapılan çi börek tarifi izleyiciler tarafından merak edildi. Biz de bu lezzetli tarifin detaylarını sizler için derledik. Peki çi börek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…
Mutfak Bahane programında yapılan çi börek tarifinin detayları izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Biz de sizin için çi börk tarifini ve hangi malzemelerin kullanıldığını derledik. Peki mutfak bahane çi börek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar için haberimize göz atın…
Hamuru için;
Un 4,5 (su bardağı)
Tuz (2 tatlı kaşığı)
Su (1-1,5 su bardağı)
İç harcı için;
0rta yağlı kıyma (350 gram)
Soğan (Yarım rendelenmiş)
Karabiber
Su ve tuz
Un, tuz ve su kullanarak sert bir hamur yapın. Suyu, hamurun kıvamına göre göz kararı ekleyin.
Tek çekilmiş orta yağlı kıymaya yarım soğan rendeleyin. İçine tuz ve karabiber ekleyerek kıymayı sulandırın. Hamuru bezelere ayırıp açın. İçerisine kıymalı harcı koyup katlayın ve kenarlarından kesin. Bu işlem kenarların daha iyi yapışması içindir. Kızgın yağda alt üst kızartın ve afiyetle yiyin.
HABER MERKEZİ