Dondurmanın ustası yeni ustalar yetiştiriyor

Türkiye’nin kentle simgeleşen lezzetlerinden “Maraş dondurması”nı büyüklerinden “kaymaklı” olarak devralıp bugün 100 çeşidini üreterek bir dünya markası haline getiren 70 yaşındaki Mehmet Sait Kanbur, yıllar önce 25 metrekarelik bir dükkanda başlayan dondurma serüveninin ilk adımlarını attı


  • Oluşturulma Tarihi : 05.09.2018 13:09
  • Güncelleme Tarihi : 05.09.2018 13:09
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dondurmanın ustası  yeni ustalar yetiştiriyor

Babaları Yaşar Kanbur’un “Ben gittikten sonra abinizi baba bileceksiniz” vasiyetiyle, kardeşler Atilla ve Erdal Kanbur’un da desteğiyle ağabey Mehmet Kanbur’un öncülüğünde 1962’de Yaşar Dondurma kuruldu ve Mado’nun da ilk temeli atıldı.
Çalışkanlığıyla tanınan, “dondurmanın bayrağını” yükseklere çıkarmak için çaba gösteren Kanbur, hijyeni, iş titizliği ve disipliniyle de dikkati çekiyor. Sabahın erken saatlerinde işe başlayıp 02.00’ye kadar, yaklaşık 19 saat çalışan Mehmet Kanbur, gün içerisinde sık sık fabrikaları ziyaret ediyor. Kimi zaman baklava hamuru açarak kimi zaman da dondurmanın kıvamına bakarak daha iyi üretim için yönlendirmede bulunan Kanbur, çalışanlarını destekliyor.
İşi çocuklara, ailenin bireylerine, sokaktaki insanlara, Kahramanmaraşlılara öğretmeye çalıştıklarını belirten Kanbur, “Taklit yapılmasına da müsade etmiyorum. Taklit demek ucuz demek. Doğrusunu yapın, kaliteli yapın ve doğru satın. Kalitesini düşürdüğünüz zaman siz de kendinizi düşürürsünüz. Bunun kalitesini yükselttiğiniz zaman hep birlikte yükseliyorsunuz demektir” şeklinde konuştu. AA

Haber Merkezi