Farklı sektörler tek fuarda: HORECA Fuarı’nın tanıtımı yapıldı

Turizmden gıdaya birçok farklı alt sektörü bünyesinde barındıran Uluslararası 3’üncü Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev dışı Tüketim Gıda Fuarı olan HORECA Fair, 3’üncü kez sahneye çıkmaya hazır


  • Oluşturulma Tarihi : 27.01.2022 12:23
  • Güncelleme Tarihi : 27.01.2022 12:23
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Farklı sektörler tek fuarda: HORECA Fuarı’nın tanıtımı yapıldı

NURETTİN BAKİ

GL Platform Fuarcılık tarafından 16-19 Şubat tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, turizm ve gastronomi dünyasına damga vuracak. 325 firma ve marka katılım sağlayacak.İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis salonunda yapılan fuarın tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu’nunyanı sıra GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ve sektör paydaşları yer aldı.

CEYLAN: DİNAMİK BİR FUAR OLACAK

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan hedeflerinin yaşayan bir fuar oluşturmak olduğunu vurgularken, "HORECA Fair, aslında turizmin bütün unsurlarını barındırıyor.16-19 şubat tarihleri arasında fuar İzmir'de düzenleyeceğimiz HORECA Fair ise iki ayrı fuarımızın tek çatı altında buluşmasıdır. Bunlardan ilki, uluslararası otel ekipmanları ve ağırlama konaklama teknolojileri fuarı. Yani turizmin en önemli iki unsuru. Konaklama ve ağırlama. Bütün olay bu iki unsurun etrafında dönüyor. İkincisi ise uluslararası ev dışı tüketim ürünleri, perakende, içecek ürünleri, gıda işleme, depolama, soğutma, taşıma ve market ekipmanları fuarı. Bu da turizmin, gastronomi ile buluşmasını ifade ediyor. Yani HORECA, konaklamadan ağırlamaya, gastronomiden yeni pazar arayışlarına kadar turizmin tüm yelpazesini içinde barındırıyor" diye konuştu.

BU ŞEHRE TURİZM ÇOK YAKIŞIYOR

Fuarın İzmir’de düzenlenmesinin birçok farklı sebebi olduğunu söyleyen Ceylan, şunları ifade etti: “Bu fuarı İzmir'de yapmamızın birçok nedeni var. Ama en önemli neden, bu şehre turizm çok yakışıyor, gastronomi çok yakışıyor. İzmir hem turizm hem de gastronomi açısından eşi benzeri olmayan değerleri taşıyor. Bu değerleri daha görünür kılmak, İzmir'imizin yıldızını daha çok parlatmak için bu fuarı düzenliyoruz.”

ZİYARETÇİLERİN TAMAMI PROFESYONEL!

Fuara katılan ziyaretçilerin tamamının profesyonel ziyaretçi olduğuna dikkat çeken Ceylan, “Pandemi dolayısıyla geçtiğimiz yıl fuarımızı düzenleyemedik. Ancak fuarın düzenlendiği 2019 ve 2020 yılındaki başarılarımız, bu fuarın bu yılki başarısının ve büyüme potansiyelinin teminatıdır. 2019 yılında 229 katılımcı firma ve 11 bin 60 ziyaretçi ağırlarken, 2020 yılında bu sayıyı 308 katılımcı firma ve 11 bin 781 ziyaretçi sayısına çıkardık. Buradaki ziyaretçilerin tamamının profesyonel ziyaretçi olduğuna dikkat çekmek isterim. Yine 2020 yılında, 21 ülkeden yabancı ziyaretçi, 4 bin 370 otel satın almacı, 3 bin 920 restoran ve cafe yetkilisi, 859 şef ağırladık. Ki bu şeflerimizin hepsi exclusive şef, yani hepsi çalıştıkları yer için satın alma yetkisine sahip olan şefler. Ayrıca 45 uluslararası şef ağırlandı. Toplamda 5 bin 178 geceleme yapıldı” sözlerine yer verdi.

HEDEFİMİZİ YÜKSELTTİK!

Bu yıl hedef yükselttiklerini de sözlerine ekleyen Ceylan, “Bu yıl hedeflerimizi daha da yükselttik. Bu yıl HORECA sektörü A-Z’ye tüm ihtiyaçlarını yine HorecaFair'den karşılayacak. Ama geçen yıllardan farklı olarak bu yıl otel ve mutfak ekipmanlarının yanında restoran, pastane, kafe ve catering şirketlerinin kurulumdan nihai müşteriye ulaşan sürece kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere de yer veriyoruz. Türkiye aşçılar federasyonu, İzmir aşçılar derneği, Kuşadası aşçılar Derneği’nin fuarımıza büyük katkısı var. Onlar bu yıl da rekor peşinde. 800’ün üzerinde exclusive şefimiz yine bizlerle olacak” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİLER İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Hedeflerinin yerli içerikli menüler oluşturmak olduğunu vurgulayan Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ise, "Bu serüven çok uzun bir serüven. İzmir uzun bir yolun sonunda. Kuşadası'nda başladığımızda küçük soluklu olacak dediğimiz ancak uzun soluklu olacağını bildiğimiz bir fuardı. Umarız buradaki yoğunlukta uluslararası yoğunluk her geçen fuar artarak devam eder. Fuar dediğimizde gastronomi olmaz mı, tabii ki olur. Bizim en çok yapak istediğimiz konu yerli içeriklerden menüler oluşturmak ve bunları gelen ziyaretçiler ile buluşturmak" diye konuştu.

ÖZUSLU: TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ FUAR KENTİ OLDUK

Son olarak kürsüye çıkan ve fuarın önemine dikkat çeken İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Fuarlar bir kentin dünya ile entegrasyonunda ne önemli fırsat bağlarından biri. İzmir İktisat kongresinde bundan 99 yıl önce büyük Atatürk İzmir için Fuarlar şehir olmalıdır misyonunu ortaya koyarken bu gerçekliğin altını koyu çizgilerle çizmiş oldu. O günden sonra İEF ve onun sağladığı olanaklar çok büyük işlev gördü ve Türkiye'nin en önemli fuar kenti olduk. Fuar dediğinizde fiziki altyapıya da ihtiyaç var. Yiyecek içecek, ulaşım, şehri tanıması… Şehirde kaç gün kalacaksa hayatı kolaylaştıracak fiziki imkanlar gerekiyor. Bizim bunun için Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Fuar İzmir'imiz var. İyi ki var. Elinizde böyle bir eser olmasaydı bunları yapma imkanımız olmayacaktı. Herkes bu pastayı büyütmek için uğraşıyor. Ne kadar çok fuar yaparsanız kentiniz o kadar gelişecek, ekmek o kadar büyüyecek ve onu adil paylaştığınızda herkesin gıpta ile baktığı bir düzen oluşacak. Bu nedenle Tunç Soyer başkanımız İzmir'de fuarcılığın büyümesi ve hem Türkiye hem de dünyada en önemli fuar merkezlerinden biri olması için çaba sarf ediyor. Fuarlar ülkemiz için çok önemli ekonomik büyüklük yaratacak organizasyonlardır. Bunlara katkı koyan bütün kurum ve kuruluşlara İzmir adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

DOLU DOLU ETKİNLİK

Turizm sezonu öncesi nihai satın alma kararlarının verileceği HORECA Fuarı, alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına da olanak sağlayacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği ve ünlü isimlerin gerçekleştireceği etkinliklerle İzmir’de adeta gastronomi rüzgarı estirecek. Dünyanın dört bir yanından gelecek ünlü şefler dört gün boyunca fuarda gövde gösterisi yapacak. Sunumlar, şovlar, yarışma ve seminerlerin yer alacağı fuarın her köşesinde ayrı bir etkinlik olacak.

Haber Merkezi