İmamoğlu’nun 45 gazeteciyi ağırladığı Roma’daki otelin menüsü ortaya çıktı... Menüde yok yok! Kırmızı karidesli tartarlı Blinis, Giaveri havyarı ve hamsi sosu...

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Roma’da 45 gazeteciyi ağırladığı otelin menüsü ortaya çıktı


  • Oluşturulma Tarihi : 18.05.2024 15:48
  • Güncelleme Tarihi : 18.05.2024 12:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İmamoğlu’nun 45 gazeteciyi ağırladığı Roma’daki otelin menüsü ortaya çıktı... Menüde yok yok! Kırmızı karidesli tartarlı Blinis, Giaveri havyarı ve hamsi sosu...

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Roma’da 45 gazeteciyi ağırladığı otelin menüsü ortaya çıktı. Menüde Kırmızı karidesli tartarlı Blinis, Giaveri havyarı ve hamsi sosu gibi yiyecekler dikkat çekti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 2027 yılında düzenlenecek Avrupa Olimpiyat Oyunlarının imza töreni için İtalya’nın başkenti Roma’ya uçtu. İmamoğlu Roma’ya kalabalık bir gazeteci grubu ile birlikte gitti. İmamoğlu ile Roma’ya giden 45 kişilik gazeteci grubunda Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Barış Pehlivan, Ruşen Çakır, Alişer Delek, Nevşin Mengü gibi isimler yer aldı.

İmamoğlu’nun birlikte gittiği kalabalık gazeteci grubu ile geceyi Roma’da lüks bir otelde geçirdiği ortaya çıktı.

Patronlar Dünyası’ndan Mustafa Ali Aykol’un haberine göre Parco dei Principi Grand Hotel & Spa’da odaların gecelik fiyatı 1277.5 Euro’dan (yaklaşık 44 bin 670 TL) başlıyor ve 2800 Euro’ya kadar (yaklaşık 97 bin 956 TL) çıkıyor.

Otelin restoranının menüsü ve fiyatları şöyle:

Diyet seçenekleri Glutensiz, Vejetaryen yemekleri

Başlangıçlar - yenilik

Cardoon Parmigiana, Cesanese sosu ve Cardoncelli mantarı üzerine ördek konfit €28

Siyah renkte pişirilmiş kalamar yumurtası, soya, manda kreması ve trüf mantarı ile 22 €

Ekmek ve kuzu cannoli, sebze bahçesinde tandırda ve kahvede €26

Kırmızı karidesli tartarlı Blinis, pack choi, Agerola'dan fior di latte DOP, Giaveri havyarı ve hamsi sosu €28

Başlangıçlar - gelenek

Carrozza ve porcini mantarlı mozzarella 20€

Ahtapot Katalanca €28

Nohut kremalı Roma usulü morina filetosu 23 €

Kurutulmuş et çeşitleri: paleta de bellota, Toskana finocchiona PGI, trüf mantarlı yaban domuzu mortadella, füme Angus, Arnad domuz yağı €28

İlk kurslar - yenilik

Şampanya kremalı, çiğ karidesli ve turplu Dashi risotto €25

Votka 2.0 ile doldurulmuş Maltagliato 22 €

Ördek, şalgam yeşillikleri ve yaban mersinli mavi bufalo kremalı Kamut fettuccine €25

Istakoz, Cardoncelli mantarı, mercan kreması ve trüf mantarlı spagetti mancini €35

İlk kurslar - gelenek

Roma geleneği €19

Carbonara, matriciana veya cacio e pepe

Geleneğe göre Bolonez lazanyası 24 €

Aurora soslu ricotta ve ıspanaklı yumurtalı cannelloni 24 €

Kremalı kamut fettuccine, tereyağı ve 24 aylık parmesan €19

İkinci kurslar - yenilik

Yeni Rossini tarzı ördek göğsü €36

Bellota domuz pluma, kara lahana ve balkabağı köfteli otlar ile €38

Arnad domuz yağı, şalgam yeşillikleri, ıstakoz, portakal zabaglione ve maracuja ceviche ile dolomit kömürü €45

Günün modern çorbası €48

İkinci kurslar - gelenek

Yeşil biberli dana fileto €40

Günün ızgara etleri, mevsim mezeleri ile €45

Düşük sıcaklıkta pişirilip ızgarada pişirilen tavuk şnitzel, patatesle servis edilir €28

Denizlerimizden günün avı €48

Tatlılar - yenilik

Eggomisu 14 €

Pauline Borghese tart tatin, siyah susamlı dondurma ve tuzlu karamel ile 14 €

Gianduia kalpli Canederli, nar jeli ve meyve salatası 14 €

Kremalı piña colada 14 €

Tatlılar - gelenek

Zanaatkar dondurmalar ve şerbetler 13 €

Klasik 0 bitkisel crème brûlée 13 €

Geleneksel tiramisu 13 €

Çıtır badem ve fındıklı gofrete dilimlenmiş mevsim meyveleri, limon şerbeti ve ahududu kreması 13 €

Çilek salatası ile küçük babalar 13 €

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ