- Gündem
- 15.03.2025 23:36
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğinde İtalyan geleneğini ve ürünlerini tanıtmaya yönelik olarak düzenlenen “4. Dünya İtalyan Mutfağı Haftası” kapsamında Milano’da Yönetici Şef olarak çalışan Tommaso Mandarino ile mutfakta gerçek bir lezzet deneyimi elde etti
Modern İtalyan mutfağının kurucusu olarak kabul edilen ve İtalya’da gastronomi alanında büyük bir otorite sayılan Gualtiero Marchesi’nin öğrencisi olan şef Tommaso Mandarino, İzmir’in zengin mutfak kültüründen çok etkilendiğini söyledi. İtalyan Şef Tommaso Mandarino, öğrencilerle birlikte ‘ricotta ve ıspanak dolgulu karides soslu ravioli’ pişirerek, deneyimlerini ve bilgilerini öğrencilerle paylaştı. İzmir mutfağını değerlendiren Osteria Milano Restoran’ın Yönetici Şefi Tommaso Mandarino, “İzmir’de beklemediğim bir ambiyans buldum. İzmir, çok güzel ve misafirperver bir şehir. İzmir mutfağı ise çok geniş ve dünyaya açılma konusunda hazır. Görüyorum ki öğrenciler de İtalyan mutfağını keşfetmekte çok hevesli. Böyle bir toplulukla karşılaşmak mutluluk verici. Güney İtalya mutfağı ile benzerlik taşıyan İzmir mutfağını kesinlikle çok başarılı buldum” dedi. İHA/İZMİR