Sayfa Yükleniyor...
İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, kentin tarımına proje ve çalışmalarıyla dokunmaya devam ediyor. Özellikle köylerdeki ‘Cumartesi Buluşmaları’ üreticilerden tam not alıyor
NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER
İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü olarak 2020 yılının başında atanan Mustafa Özen, İzmir’de göreve başladığından beri her cumartesi bir köyde çiftçilerle buluşup onların sorunlarını ve isteklerini dinliyor. Çiftçilerle sahada beraber çalışıp, ter döküyor. Sorunları ve talepleri hızlı şekilde çözüme kavuşturmak için gerekli çalışmaları yapıyor. Özen’in bu buluşmaları üreticilerden de tam not alıyor. Öte yandan Özen, hafta sonu Cumartesi Buluşmaları’nda üreticilerle bir araya gelirken, hafta içi de ‘Muhtarlarla Tarımı Konuşuyoruz’ buluşmalarını gerçekleştiriyor. Özen, burada da yine üreticilerin dertlerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini not alıyor. Sorunların çözümünde gerektiğinde hemen talimat veriyor. Özen yönetimindeki İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetimleri işini de sıkı tutmaya devam ediyor. Müdürlük ayrıca ‘Öğle Mola’larında sosyal medya hesaplarında her gün farklı bir konuda üreticilere yönelik uzmanlar eşliğinde eğitimler veriyor.
45 BİN DÖNÜMDE İNCİR ÜRETİYORUZ
Özen’in bu haftaki cumartesi buluşması Tire’ydi. Özen, Tireli üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada zeytin ve incir üreticilerinin taleplerini de tek tek not aldı. Buradaki incir kalitesiyle ilgili konuşan Özen, “Türkiye’nin en kaliteli ve en değerli aromatik incirlerini üretilmiş olduğu Tire ilçemizde yaklaşık 45 bin dönüm alanda incir üretimi gerçekleştirmekteyiz. Üretmiş olduğumuz incirlerin büyük bir çoğunluğu kurutmalık olarak değerlendirmekte ve kurutulan bu incirlerin büyük bir çoğunluğu ihracat edilmektedir. Dolayısıyla şu an ürünlerin fiyatlarının da çok iyi olmasından dolayı çiftçilerimizin memnuniyetini gelip burada paylaşmak istedim. Onlarla beraber incir hasadını gerçekleştirdik” diye konuşu.
ANTALYALI ÜRETİCİNİN DE YANINDAYDI
İzmir’den önce Antalya’da görev yapan Özen, burada da görevi süresince; 12 ay boyunca 7 milyon tonu aşkın yaş sebze ve meyve üretilen Antalya’da çiftçiyi bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerine ağırlık vermişti. Alternatif üretim metotları olan biyolojik mücadeleyle, organik tarımla ve iyi tarım uygulama modeliyle üretim modelleri kullanarak hiç kimyasal kullanmadan üretim yapmayı ve üretimi artırmayı hedefledi. Tarım teknolojisi kullanımı ve üretim kalitesi anlamında önemli çalışmalara imza atmıştı. Özen, yoğun temposuyla Antalya’daki bu başarılı çalışmalarını İzmir’e de taşımış gibi gözüküyor.
Haber Merkezi