Konserveler için tehlike uyarısı

Ev yapımı konserveler, meyve ve sebzeleri mevsim haricinde de tüketebilme imkanı sağlıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 15.08.2019 08:50
  • Güncelleme Tarihi : 15.08.2019 08:50
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Konserveler için tehlike uyarısı

Ancak her gıdanın bilinçli bir şekilde işlem görmesi gerektiğinin altını çizen Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ruhan Aşkın Uzel, konserve hazırlanırken yapılan bilinçsiz işlemlerin, ölümcül bir zehirlenme türü olan ‘Botulismus’ vakasına neden olabileceğini söyledi. Uzel, “Bu tip zehirlenmeye neden olan etmenlerin başında, konservelerin büyük bir kısmının yetersiz sürede, basınçlı tencere kullanılmaksızın, gerekenden daha düşük sıcaklıkta, dolayısıyla yeterince pişirilmeden hazırlanması geliyor” dedi. İHA/İZMİR