Mardin peksimeti Avrupa yolunda

Mardin’de imal edilen kuru peksimet Avrupa yolunda. Matador Ekmek Fabrikası sahibi Mehmet Besim Akalpoğlu, peksimetleri ayda en az 300 kilogramını Avrupa’dan gelen Mardin, Midyat ve diğer ilçelerde dolaşan turistler Avrupa’ya götürdüklerini söyledi.


  • Oluşturulma Tarihi : 14.03.2019 07:08
  • Güncelleme Tarihi : 14.03.2019 07:08
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mardin peksimeti  Avrupa yolunda haberinin görseli

ADNAN AVUKA/MARDİN
Mideye çok iyi geldiğini ve mide üzerindeki rahatsızlığı giderdiğini iddia eden üretici Mehmet Besim Akalpoğlu, “Peksimet, özellikle sabah kahvaltısında daha çok tercih edilmektedir. Peksimetler tam buğday ve kepekli buğday unundan iki çeşit olarak yapılmaktadır. Kepekli peksemet sağlığı daha faydalı olduğu için kepekli undan yapılan peksimeti öneriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
ÇÖREK REKOR SEVİYEDE
Mardinli fırıncıların yaptığı çörek ekmeği de en çok satılan ekmekler arasında yer alıyor. Mardin çöreği ile ilgili de konuşan Mehmet Besin Akaloğlu, “Çöreği özellikle Türkiye’nin çeşitli illerine gönderiyoruz. Mevlit çöreği rekor seviyede yapılıyor. Birçok ile siparişle gönderiyoruz. Şimdi yeni bir tat yarattık. Eskiden çöreği sadece ekmek, tarçın veya baharattan yapardık, şimdi bunların yanı sıra fıstıklı, cevizli, kuru üzümlü ve bademli yapıyoruz. Vatandaşlar yeni tatlara da ilgi gösteriyor” dedi.