Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye'de kaybedilen dokunulmazlığın ardından, bireysel dokunulmazlık mücadelesi başladı. Bu zorlu oyunda, şefler yarışmacılardan keşkek hazırlamalarını istedi. Peki, Keşkek nasıl yapılır? İşte MasterChef keşkek tarifi...
Bu akşam MasterChef Türkiye'de Şefler, yarışmacılardan keşkekhazırlamalarını istedi. Bu nefis tarifi sizler için adım adım derledik. MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde, bu lezzetli keşkek ile mutfakta keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Peki, Keşkek nasıl yapılır? İşte MasterChef keşkek tarifi...
Bu akşam MasterChef Türkiye'de şefler, yarışmacılardan keşkek hazırlamalarını istedi. Bu özel tarifi denemeniz için adım adım detaylarını paylaşıyoruz. İşte, lezzetli Keşkek tarifi:
Yarım kg (3 su bardağı) buğday
Yarım kg tavuk
2 litre tavuk suyu (Yetmezse ilave etmek için 1-2 bardak kaynar su )
Üzeri için2 yemek kaşığı tereyağı
Buğday bir gun önce akşamdan ıslatılır.
Islatılan buğday suyundan süzülüp büyük bir tencereye alınır.
Pişen tavuklar başka bir kaba alınır suyu ise buğdayların üzerine süzerek ilave edilir.
Ocağın orta gözünde orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.
Kaynadığı andan itibaren ocağı en kısığa alalım.
Bu ayarda 4 saat boyunca pişecek. Ara sıra karıştırılır.
Buğday suyuna kıvam vermeye başlayınca karıştırma işlemi biraz daha sıklıkla yapılır yoksa dibi tutabilir.
3 saat dolduğunda didiklenmiş tavuk eti eklenir. Yine ara sıra sıklıkla karışıtırılır.
Bu arada suyunu kontrol edin çok katıysa birazcık kaynar su ekleyin.
4 saatin sonunda bir kaşıkla buğdayı alin elinizle ezin eziliyorsa ocaktan alın ezilmiyorsa biraz daha pişirin.
Ocaktan alır almaz tahta kaşıkla tencerinin kenarına doğru vurarak ezin bu isleme dövme işlemi deniyor
İstediğiniz kıvama gelene kadar dövün. Sonra bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin hafif kahverengimsi olsun ama yakmayın sakın.
Keşkek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun
HABER MERKEZİ