Meyve unundan ekmek ürettiler

Sağlıklı Ekmek Merkezi’nin kurucusu Ahmet Şen, ürettikleri ekmeklerin hiçbirinde beyaz un kullanılmadığını belirterek, “Türkiye’de ilk defa meyve unlarından ekmek üreterek bir ilke imza attık” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 03.04.2016 07:32
  • Güncelleme Tarihi : 03.04.2016 07:32
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Meyve unundan ekmek ürettiler

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Günümüzde birçok kişi artık ekmek yemeye korkar oldu. Birçok doktor artık beyaz ekmeğin zararlarına vurgu yaparken, İzmir’de kurulan Sağlıklı Ekmek Merkezi (SEM) kendi ürettiği ekmeklerle sağlık problemi olanların, çocukların ve sporcuların ekmeğe ulaşımını da kolaylaştırıyor.

Ekmeklerin hiçbirinde beyaz un kullanılmadığına dikkat çeken SEM Ekmek’in kurucusu Ahmet Şen, Türkiye’de ilk defa meyve unlarından ekmek üreterek de bir ilke imza attıklarını kaydetti. İzmirli girişimci Ahmet Şen, ekmek üretiminde katkı maddesi ve kimyasal koruyucu kullanmadıklarına dikkat çekerken, “Tuz oranımız yüzde 1’in altında ayrıca ekmek yapımında kullandığımız suları dahi üç defa filtre ederek kullanıyoruz” diye konuştu.

“DOKTORUNUZ UYGUN GÖRÜRSE KULLANIN”

Sağlıklı ekmek üretiminin Türkiye’de pek önemsenmediğini savunan Ahmet Şen, “Kilo kontrolü için diyet ekmekleri, şeker ve diyabet rahatsızlıkları için zencefilli, zerdeçallı ve tarçınlı sarı ekmekler, çölyak hastaları için glütensiz ekmekler, yüksek tansiyon rahatsızlıkları için sadece çavdar ekmeği, çocukların daha sağlıklı gelişimi için çocuk ve gençlik ekmeği ürettik. Çocukların gelişmesi için önemli olan selenyum, omega, kalsiyum gibi maddeler ürettiğimiz ekmeğin içinde doğal olarak vardır. Bu ekmekler tabii ki rahatsızlıkları geçirmiyor ama bu rahatsızlıkları yaşayan kişilerin daha rahat ekmek tüketmesini sağlıyor. Ekmek tüketenlere, ‘Doktorunuza ya da diyetisyeninize formülümüzü gösterin. Uygun görürse kullanın’ diyoruz” dedi.

“MEYVE UNUYLA EKMEK YAPIYORUZ”

Şen, ekmeklerin beyaz un kullanılmadan yapıldığının altını çizerek, “Ekmeklerimiz, kendi tesislerimizde öğütülen meyvelerden elde edilen unlarla üretiliyor. Türkiye’de daha önce hiç denenmemiş şekilde meyve unlarıyla ekmek yapılıyor. Üretilen bu ekmeklerin içinde kesinlikle yağ ve şeker bulunmuyor. Tam aksine glisemik indeksi düşük, lif oranı yüksek ekmekler üretiliyor. Üzümden kayısıya, nardan portakala pek çok meyve ve çekirdeğinden un üretiyoruz. Fındık, kabak çekirdeği, ceviz ve keçiboynuzundan bile un yapılıyor” şeklinde konuştu.

“SPORCULARA ÖZEL DENGE EKMEĞİ”

Sporculara özel üç çeşit ekmekler geliştirdiklerine dikkat çeken Şen, “Spora başlamadan 2 saat önce tüketilmesi tavsiye edilen Denge Ekmeğimizin içinde; tam buğday unu, tam çavdar unu, üzüm çekirdeği unu, aspir çiçeği unu, keçiboynuzu unu, mercimek unu, nohut unu ve ruşeym var. Whey proteinli ve şampiyon ekmeğimizin içine, denge ekmeğimizde kullandığımız unların yanı sıra orijinal ithal yüzde 95 saflıkta whey proteini ilave edildi. Bu ekmekler spor bittikten sonra en geç 15-20 dakika içinde tüketilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

PROFESÖRLER İNCELEME YAPTI

SEM Ekmek’in araştırma ve geliştirme aşamasında birçok akademisyen ve diyetisyenle görüştüklerini vurgulayan Şen, “Formüllerimiz hocalarımız tarafından onaylandı” dedi. Ahmet Şen, Karşıyaka’daki merkezlerin yanı sıra Bostanlı’da da bir şubelerinin bulunduğunu belirterek, “S.E.M’i önce İzmir ardından da Türkiye genelinde tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bayilik veriyoruz” dedi.

Haber Merkezi