- Gündem
- 26.06.2025 23:41
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “13000 Yıllık Geçmişi ile Kavılca Buğdayı Atölyesi” gerçekleştirildi
Geleneksel Türk Mutfağına ait miraslarımızı yeni nesile aktarmayı, unutulmaya yüz tutan tatları gündeme getirmeyi hedefleyen İKÇÜ Turizm Fakültesi; bu çerçevede Kars Kavılca buğdayını ele aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri, Kavılca bulgurunu ve ununu kullanarak çeşitli yemek uygulamaları yaptı. Üretilen lezzetler ise misafirlere servis edildi. Atölye çalışmasında öğrencilere ders veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, gıda konusunun ülkelerin bağımsızlığı ve istikbali için önemli olduğunu vurguladı. Dekan Prof.Dr. Akbaba, ilerleyen dönemlerde gıda konusunun stratejik öneminin daha da artacağını, bu bağlamda milli tohumlarımızın korunması, kullanılması ve yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu ifade etti. Gıda temini ve güvenliğinin son yılların en önemli toplumsal konuları arasında ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Prof.Dr. Akbaba, “Sağlıklı gıdaya erişim ve gıda ürünlerinin güvenliği, ülkeler açısından yaşamsal bir önem taşımakla birlikte, biz tüketicilerin de mutlak hakkı ve talebidir” dedi. İKÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün odak noktasını, Türk mutfağının zenginliklerinin oluşturduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Akbaba, “13 bin yıldır hiçbir değişime uğramayan, yüksek besin değerine sahip, Anadolu’muzun ‘Kavılca’sını ele almaktan; milli ve yerel tohumumuzla ilgili bilgi paylaşmaktan ve ürünün yaygınlaşmasına destek olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ
Uludağ’da kar kalınlığı 68 santimetreye ulaştı
Kasaplıktan kamçı ustalığına