Sayfa Yükleniyor...
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılışı gerçekleştirilen mutfak ile 7 bin kişiye hijyenik koşullarda hizmet verilmeye başlandı
EMİRCAN IŞILDAK
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam eden yenileme çalışmaları ile, günde 7 bin kişiye yemek hazırlanan mutfak, hijyen açısından ameliyathane koşullarını aratmayacak şekilde yenilenirken, yapımı tamamlanan yeni Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi de daha konforlu ve modern bir alanda hizmet vermeye başladı.
Yenilenen birimler, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ile sağlık yöneticileri ve hastane çalışanlarının katıldığı törenle açıldı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tesisin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, konuşmasında sağlık alanında yapılan hizmetleri anımsattı. Sürekli, Türkiyede sağlık alanında 14 yıllık iktidar dönemimizde çok büyük hizmetler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle Tepecik Hastanesinde eskiye nazaran şimdi çok daha kaliteli sağlık hizmeti verilmekte ve yapılan çalışmalar ile de hastanenin alt yapısı hızla iyileştirilmeye devam etmekte. Bugün burada açacağımız mutfak hem hastalar hem de çalışanlar açısından çok önemli, taşımalı sistemden vazgeçilerek yerinde yemek hizmetinin verilmesi ayrıca başarılı bir çalışma. Geçen yıl Kuzeye bağlı 19 sağlık tesisinden 15i taşıma yöntemiyle yemek alıyordu. Genel Sekreterimizin çalışmaları ile yılsonu itibariyle bu sayının 4e indirilmesi planlanıyor. Kurumların yemeğini kendi bünyesinde yapmasının hasta ve çalışan memnuniyeti açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu çalışmalarından dolayı İzmir Kuzey Genel Sekreteri, Tepecik Hastanesi yöneticisi, tüm çalışanlar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
HAYIRLISI OLSUN
İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Erbaycu ise ülkede yaşanan terör olaylarından dolayını üzüntüsünü dile getirerek, Kuzey Bölgesi olarak yaklaşık 12 bin kişi ile 18 kurumumuzda 24 saat hizmet veriyoruz. Hastalarımıza verdiğimiz tıbbi hizmetler dışında fiziksel alanlarımızı daha konforlu hale getirmeye çalışıyoruz. Yeni birimlerimiz herkese hayırlı olsun diye konuştu.
TÜM ÖZELLİKLER DÜŞÜNÜLDÜ
Çalışanların hijyen koridorundan geçerek girecekleri mutfakta, malzeme ve insan girişleri ile et, sebze, diyet ve unlu mamullerin hazırlık ve pişirme alanları ayrıldı. Et girişi için özel bant sistemi yapıldı. Kırmızı, beyaz ve işlenmiş et için ayrı soğuk odalar oluşturuldu. Dondurulmuş gıdalar için eksi 18 derece ısıda soğuk oda yapıldı. Et alanı 10, pişirme alanı 25-30, sebze hazırlık bölümü ise 20-22 dereceye klimatize edildi. Ayrıca sebze ve unlu mamullerden pişirmeye hazır olan malzemeler için 2 ayrı soğuk oda, dışarıdan alınan sebze ve meyveler için mutfak dışına 2 ayrı soğuk oda, ayrıca günlük ve depo amaçlı 2 ayrı kuru erzak deposu yapıldı. Yemek yiyen personelin de izleyebilmesi için mutfak görüntüleri, diyet uzmanlarının odasındaki ve yemekhanedeki ekranlara yansıtıldı.
Haber Merkezi