Sakin şehirde Ata Ekmeği ve Armola Şenliği

İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde, 100 yıl önceki tekniklerle üretilen ‘Ata Ekmeği’ ile ilçenin meşhur peyniri ‘Armola’ düzenlenecek şenlikle tanıtılacak. Şenlik, Ulamış Mahallesi’nde 21 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’de başlayıp akşam saatlerine kadar devam edecek

  • Oluşturulma Tarihi : 14.07.2018 13:57
  • Güncelleme Tarihi : 14.07.2018 13:57
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sakin şehirde Ata Ekmeği ve Armola Şenliği haberinin görseli

Şenliğe büyük ilgi beklediklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, karakılçık buğdayıyla ilgili yaptıkları ‘Alım Garantili Buğday’ projesiyle kaybolmak üzere olan tohumu tüm köye yaydıklarını ve köylülere yeni bir istihdam oluşturduklarını belirtti. Başkan Soyer, “2011 yılında tohum takas şenlikleriyle başlattığımız, yerel tohumu yaşatma mücadelemizin sonuçlarını alıyor olmak ve tüm Türkiye’ye yayıldığını görmek, geleceğe dair umudumuzu kat kat artıyor. Topan Karakılçık buğdayı da köy köy yerel tohum ararken Gödence Köyü’nde yaşlı bir amcanın sandığından bulduğumuz son tohum; artık neslinin tükendiği düşünülüyordu. Uzun zaman uğraştık ve Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltmayı başardık. Armola Peyniri ise Seferihisar’ın muhteşem bir lezzeti. Tüm vatandaşlarımızı yoğun ilgi gören ve piyasaya çıkar çıkmaz tükenen muhteşem lezzetleriyle buluşmaya davet ediyorum. Ulamış Köylülerimizi seferber olmuş durumda ve herkese yetecek kadar ekmeği üretecek. Bu keyifli günde hep beraber olalım” dedi. İHA/İZMİR