Tatilcileri üzecek haber! Her şey dahil konsept kalkıyor

Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata’nın yaptığı açıklamalara göre, büyük ölçüde gıda israfına neden olan her şey sahil konseptine kademeli olarak veda edilecek.


  • Oluşturulma Tarihi : 05.09.2024 11:24
  • Güncelleme Tarihi : 05.09.2024 08:26
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tatilcileri üzecek haber! Her şey dahil konsept kalkıyor

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’deki turizm sektörünü kökten değiştirecek bir değişikliğe adım atmayı planlıyor. Gıda israfı ve tüketim çılgınlığının önüne geçmek adına ‘her şey dahil’ konseptli işletmelerin sayısında azalmaya gidilecek. Bununla birlikte, Türkiye’de tatil turizminin kültür, sağlık ve gastronomi gibi alanlarda ön plana çıkarılması hedeflenecek.

Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) üyesi Mustafa Korkutata, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, her şey dahil konseptinin her yıl 50 milyar lira değerinde gıda israfına neden olduğunu ifade ederek, bu sistemin zaman içerisinde giderek azaltılacağını ifade etti.

Her şey dahil konseptten uzaklaşmak istenilmesinin diğer bir nedeni olarak ise, ülkeye giriş yapan turistlerin otel içerisinden çıkarılarak yerel esnafa kazanç sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, bununla birlikte turistlerin kültürel deneyimler edinmesini sağlamak gösteriliyor. Yeni modele göre, turistlerin otelden çıkması sağlanarak otellerle anlaşmalı olan yerel işletmelere yönlendirilmesi amaçlanıyor. Buna göre, her şey dahil konsepte sahip işletmelerin sayısının zaman içerisinde giderek azaltılacağı ifade edildi.

GIDA İSRAFI 50 MİLYAR TL

İsrafın önüne geçmenin asıl amaç olduğu yeni sistemde, sıfır atık hedeflerine uygun bir politika yürütülecek. Dünyada milyonlarca insanın açlık çektiğini ve bu nedenle hastanelik olduğunu hatırlatan ANGİAD üyesi Korkutata, Türkiye’deki her şey dahil konseptli otellerdeki tabaklardan geri dönen yemeklerin oranının yüksekliğine dikkat çekti. Korkutata, otellerdeki açık büfe çeşitliliğinin 200’den 300’e çıkarılması fikrinin gıda israfını daha da artıracağını söylerken, otellerdeki gıda israfının 50 milyar liraya ulaştığına değindi.

otel

HER ŞEY DAHİL KONSEPT NEDİR?

Her şey dahil konsept, otel ve tatil köylerinde sunulan bir tatil paketidir ve bu konsept, misafirlere konaklama ücretine ek olarak birçok hizmet ve olanak sunar. Bu hizmetler genellikle yiyecek, içecek, eğlence, bazı spor aktiviteleri ve diğer belirli tesis kullanımını içerir. Her şey dahil konsepti, tatilcilerin tatil süresince ek harcama yapmadan rahat etmelerini sağlayan bir sistemdir.

Bu konsepte ait bir işletmede konaklayan tatilciler, diledikleri kadar yemek yiyebilir, sınırsız içecek tüketebilir ve otelin sağladığı imkanlardan diledikleri kadar faydalanabilirler.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ