- Gündem
- 28.06.2025 13:58
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ev sahipliğinde ‘Türkiye’den Portekiz’e Gastronomi Yolculuğu’ etkinliği gerçekleştirildi
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Portekiz İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Yiğitbaşı, Ankara Portekiz Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Tiago Paixao, fahri konsoloslar ve Portekiz vatandaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Portekiz ve Türk mutfağından ilgi çeken lezzetler sunuldu. Portekiz’de uzun yıllar mutfak şefi olarak görev yapan Fikret Özdemir, Türk mutfağının ancak özünden kopmayarak dünya markası haline gelebileceğine dikkat çekti. Ankara Portekiz Büyükelçiliği Kültür Ataşesi TiagoPaixao de “Türkiye ve Portekiz gibi turist sayısının fazla olduğu ülkelerde gastronomi turizminin önemi büyük. Gastronomi, kültürün büyük ve önemli bir parçası. En az dil gibi gastronomi de o ülkenin kimliği niteliğinde” dedi. Gastronominin günümüzde popüler ve önemli bir disiplin haline geldiğini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer ise bunun sürdürülebilir ekonomiye katkılarına değindi. İHA/İZMİR