‘Turşucu köy’den günde 10 tır ürün çıkıyor

Türkiye’nin turşu üretiminde önde gelen merkezlerden olan Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ne bağlı kırsal Gedelek Mahallesi’ndeki üreticiler, havaların soğuduğu bugünlerde yurt içi ve dışından artan taleplere yetişmekte güçlük çekiyor. Ülkenin dört bir tarafına ürünün gittiği “Turşucu köy” olarak bilinen Gedelek’ten günde ortalama 10 tır turşu çıkıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 25.01.2018 07:19
  • Güncelleme Tarihi : 25.01.2018 07:19
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
‘Turşucu köy’den günde 10 tır ürün çıkıyor

Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, yaptığı açıklamada, 1950’li yıllardan beri üretilen turşunun mahalle halkının ana geçim kaynağı haline geldiğini söyledi. Dönmez, üretimin her geçen gün arttığını belirterek, “5 yıl önce 15-20 bin ton olan üretim geçen yıl 50 bin tona çıktı. 2017-2018 sezonunu 70 bin tonla kapatacağımızı öngörüyoruz. Turşu satışımız her yıl artıyordu ancak bu yıl adeta patlama yaşandı” dedi.

Gedelek turşusunun kalitesi ve yapılan tanıtım etkinlikleriyle ününün dünyaya yayıldığını anlatan Dönmez, şöyle konuştu: “Turşu satışımız her geçen gün artıyor. Kalite artınca müşteri kapasitemiz de arttı. Turşu önceden sadece kışın tüketiliyordu. Ürüne talep arttıkça artık 12 ay üretim gerçekleştirir hale geldik. Mahallemizde 70 imalathane var. 35 çeşit turşu üretiyoruz. Her şeyin turşusunu yapar hale geldik. Birbirimizle tatlı rekabetle kimseyi mağdur etmeden çalışıyoruz.” AA

Haber Merkezi