Sayfa Yükleniyor...
AİBÜnün Mengendeki kampüsünde, 56 üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitim gören aşçı adayları ve usta aşçıların katılımı ile gerçekleşen 4. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) Mengen İlçesindeki kampüsünde, 56 üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitim gören aşçı adayları ve usta aşçıların katılımı ile gerçekleşen 4üncü Ulusal Aşçılık Kampı renkli görüntülere sahne olarak sona erdi. Türkiyenin farklı üniversitelerinin Aşçılık programları ile Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümlerinden öğrencilere ve öğretim elemanlarına yönelik gerçekleştirilen kampa, 56 üniversitenin 73 programından 213 kişi katıldı.
1 HAFTALIK EĞİTİM
Kampa katılan öğrenciler, bir hafta boyunca Türkiyenin en prestijli otel ve restoran mutfaklarında şef olarak çalışan, kendi restoranını işleten ya da mesleğine akademisyen olarak devam eden Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) üyelerinin mesleki incelikler ve vizyon kazandırma amacıyla verdikleri eğitimlere katıldı. Yeme içme sektöründe hizmet veren Türkiyenin önde gelen firmalarının da destek verdiği organizasyona Mengen dışından davet edilen katılımcıların konaklama ve yeme-içme ihtiyaçları AŞOMDER ve proje ortakları tarafından karşılanacak.
KAMPA DESTEK VERENLER
Endüstriyel mutfak ana destekçisinin Öztiryakiler A.Ş. olduğu kampın ana gıda destekçileri; Pınar, Ekol Food, Üçelli Et ve Güneyler Tarım olurken eğitim destekçiliğini; Hilton İstanbul Bomonti, Porland, Hünkar Bakliyat, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno üstlendi. Metro Toptancı Market, Marmara Su Ürünleri, Vizyon Gıda, Bekir Hoca, Berrak Gıda, Katsan Ovalette, Lipton, Algida, Wood in Food, Hazz Macaron, 4S Flika Sigorta, Alikar Soğutma ve Çerez Pazarı kampın ürün destekçileri olurken, Coca Cola içecek destekçiliğini üstlendi. Profesyonel temizlik ve hijyen destekçisi WinterHalter olurken üniforma destekçisi ise White Uniform oldu.
Haber Merkezi