- Gündem
- 14.05.2025 12:08
Ege Üniversitesi merkez yerleşkede bulunan 1 nolu yemekhaneye entegre olarak faaliyet göstermesi planlanan ve yaklaşık 2 ay önce temeli atılan yeni yemek üretim tesisinin inşaatında son aşamaya gelindi
Ege Üniversitesi (EÜ) merkez yerleşkede bulunan 1 nolu yemekhaneye entegre olarak faaliyet göstermesi planlanan ve yaklaşık 2 ay önce temeli atılan yeni yemek üretim tesisinin inşaatında son aşamaya gelindi. İnşaat alanında incelemelerde bulunan EÜ Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, yeni tesisle yemekhane kapasitesinin de artacağını söyledi. Rektör Budak, “Kalitemizi her geçen gün arttırıyoruz. Bugün yemekhane kullanım oranı iki katına çıktı. Rektör de akademisyen de öğrenci de aynı yemeği yiyor. Beslenme uzmanlarımız tarafından kalori hesaplamaları yapılan yemeklerimizin hijyen anlamında da sürekli kontrolleri yapılıyor. Geçen yıllarda 8 bin öğrencinin kullandığı yemekhanelerimizi bu yıl yaklaşık 15 bin öğrenci kullanıyor. Yeni yemek üretim tesisimizin tamamlanmasıyla da 1 nolu yemekhanedeki kapasiteyi de arttıracağız” diye konuştu. Ege Ajans