Sayfa Yükleniyor...
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Yaşar Çapçı, hacı adayları için hazırladıkları yemeklerde yerli ve milli ürünler kullanmaya dikkat ettiklerini söyledi
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Yaşar Çapçı, Mekke’de bulunan ve 10 bin metrekare alan üzerinde bulunan merkez mutfağını gazetecilere gezdirdi. Arslan Güneydoğu Gazetecilik Matbaacılık ve Kağıtçılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan ve Diyanet İşleri Başkanı Basın Müşaviri Burak Orhan, Mekke Türkiye diyanet mutfağında kafile ile beraber incelemelerde bulundu. Mekke’de ki merkez mutfağı gazetecilere gezdiren Çapçı, “Dev bir kadro ile çalışıyoruz. Türkiye’den getirdiğimiz, aşçılar ve diyetisyenlerle yemeklerimizi pişirerek sağlıklı bir şekilde hacı adaylarımıza sunuyoruz. Yaklaşık 45 bin hacımıza, 47 otelimizde 420 personelle kahvaltı, öğlen kumanyası ve akşam yemeği hizmet veriyoruz” diye konuştu.
YÜZDE 80’E YAKIN YERLİ VE MİLLİ
“Yerli ve milli ürün kullanmaya dikkat ediyoruz” diyen Çapçı, Türkiye’den getiremedikleri bazı ürünler olduğunu ancak genel olarak yüzde 80’e yakın yerli ve milli ürün kullandıklarını ifade etti.
Günlük tedarik edilen kırmızı ve beyaz eti kullandıklarını söyleyen Yaşar Çapçı, yemeklerin tazeliğini ve sıcaklığını koruyacak şekilde hacı adaylarına ulaştırdıklarını dile getirdi. Çay, su ve kahve ikramının da 24 saat sınırsız bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Çapçı, kumanya dağıtımının Arafat’ta da süreceğini belirtti. Hacıların kestiği kurbanlar hakkında da bilgi veren Çapçı, kurban etlerinin İslam Kalkınma Bankasınca Afrika başta olmak üzere ihtiyaç duyulan beldelere gönderildiğini ve bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 8 bin baş kurban satın alacaklarını açıkladı. Çapçı satın alınacak kurban etinin hacılara ikram edeceklerini bilgisini de paylaştı.
ÇOK GÜZEL BİR HİZMET
İncelmeler esnasında mutfak çalışanları ile yakından ilgilenen İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, “Elinize sağlık. Allah sizi var etsin. Bizlere yemek yetiştiriyorsunuz. Emeğiniz çok, herkese hakkınızı helal edin. Çok güzel hizmet ediyorsunuz” dedi. AA