Michelin başarısı İzmir turizmini harekete geçirdi

Gastronomi alanında dünyanın en saygın değerlendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi’nin 2026 seçkisi açıklandı. İzmir’de bir restoranın ilk kez İki Michelin Yıldızı kazanması, unvanlarını koruyan işletmeler ve tavsiye listesine girenlerle birlikte toplam sayının 15’e ulaşması, gastronominin turizmde önemli bir çekim gücü olduğunu savunan sektör temsilcilerini heyecanlandırdı

  • Oluşturulma Tarihi :
  • Güncelleme Tarihi :
  • Kaynak : BÜLTEN
Michelin başarısı İzmir turizmini harekete geçirdi haberinin görseli

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “İzmir gastronomide artık dünya sahnesinin bir oyuncusudur” değerlendirmesinde bulundu.

Michelin Rehberi’nin 2026 sonuçlarına göre Türkiye; iki Michelin yıldızlı 2 restoran, bir yıldızlı 15 restoran, Bib Gourmand listesinde yer alan 39 restoran ve yeşil yıldızlı 13 restoran ile rehberde temsil edildi. İzmir ise bu seçkide; İki Michelin Yıldızlı bir, bir Michelin Yıldızını koruyan üç, Michelin Yeşil Yıldızlı bir, Bib Gourmand ödüllü iki olmak üzere toplam yedi restoranla yer aldı. Ayrıca kentten sekiz restoran da 2026 Tavsiye Listesi'ne girmeyi başardı.

mehmet işler

"YENİ DÖNEMDE ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ"

ETİK Başkanı Mehmet İşler, sonuçların İzmir’in gastronomi alanında yükselişi ve Ege mutfağının uluslararası konumunun güçlü ifadelerle ortaya konması anlamı taşıdığını belirtti. İzmir’in artık yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın gastronomi sahnesinde aktif bir oyuncu olduğunu belirten Mehmet İşler; “Şehrimiz (Vino Locale – Şef Ozan Kumbasar ile) ilk kez iki Michelin yıldızına sahip bir restorana kavuştu. (Narımor, OD Urla ve Teruar Urla ile)  mevcut yıldızlarımızı koruduk. (Partal Kardeşler Balık Restoranı ve Kemal’in Yeri ile) yeni işletmelerimiz listeye girdi. (Seyhan Et, Emektar Kebap, Şark Balık, Balmumu Lokanta, Roka Bahçe,            Esca, Terakki ve Ritüel ile ) sekiz restoranımız 2026 Tavsiye Listesinde  yerini aldı. Bu başarı tesadüf değildir. Ege’nin binlerce yıllık mutfak kültürünün, zengin ürün çeşitliliğinin ve üreticiye dayalı güçlü gastronomi geleneğinin doğal sonucudur. Sonuçlar İzmir’in tarihi bir tabloya imza attığının ilanıdır. Ege mutfağı dünyada eşi benzeri olmayan bir zenginliğe sahiptir. Toprağımızdan çıkan her ürün; zeytinyağımız, otlarımız, bağlarımız, denizimizin bereketi ve kadim reçetelerimiz bu başarının ana taşıyıcısıdır. Başarı sadece bir restoran başarısı olarak düşünülmemeli, Ege’nin bereketinin dünya tarafından tanınmaya başlaması olarak değerlendirilmelidir. İzmir hem modern mutfakta hem de geleneksel ve sürdürülebilir mutfak alanında güçlü bir şekilde yer almaya başlamıştır. Yalnızca fine dining ile değil, esnaf mutfağı geleneği ve ulaşılabilir lezzetleriyle de Michelin sahnesindedir. Bib Gourmand listesine giren işletmelerimiz bunun en açık göstergesidir. Bu, İzmir’in hem yüksek gastronomide hem de halk lezzetlerinde dünya ile rekabet ettiğini kanıtlamaktadır.  Ege mutfağının, ürünü, kültürü ve üreticisiyle birlikte dünyaya tanıtılması gereken bir hazine olduğunu yıllardır anlatıyoruz. Gastronomi turizmi İzmir’in gelecekteki en büyük markalarından biri olacaktır. Bu başarı hepimizindir” dedi.

İşler, başarılı restoran ve şeflerini kutlarken, Michelin Rehberi’nin yeni döneminde İzmir’in çıtayı daha da yükselteceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak : BÜLTEN

Okumaya Devam Et

Aşağı kaydırmaya devam edebilir veya ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz.