Sayfa Yükleniyor...
Doç.Dr. Özlem Tokuşoğluun yazdığı Kakao, Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Bilimi Ve Teknolojisi kitabı raflarda yerini aldı
Kitap yayıncılığı konusunda uzmanlaşan Sidas Yayıncılık şimdi de Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özlem Tokuşoğluun yazdığı Kakao, Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Bilimi Ve Teknolojisi kitabını yayınladı. Kakao ve çikolata üreticilerinin başucu kitabı niteliğindeki bu yayında çikolatanın tarihi, işlenmesi ve faydaları teferruatı ile inceleniyor.
Bu kitap kapsamında ülkemizde ve dünyada en gözde ürünler olan kakao ve çikolatanın hakkında bilinmesi gerekli olan öz bilgiler sunulmaya çalışılmıştır diyen yazar Doç.Dr. Özlem Tokuşoğlu, Kakao meyvesi ve çikolatanın tarihiyle, işleme teknolojileriyle ve endüstriyel üretimleriyle, ürün tipleriyle, ileri düzeyde kimyası ve biyoaktif polifenol antioksidan profiliyle, detaylı sağlık etkileriyle, detaylı kalite profili, kalite özellikleriyle ve analiz yöntemleriyle ilgili Türkçe yayınların yetersiz ve az olması bu kitabın oluşturulmasında etken olmuştur. Kakao ve çikolata konusunda bilgi almak isteyenlerin gereksinimlerinin giderilmesi hedef alınmıştır ve ülkemizin ilk kapsamlı kakao ve çikolata bilimi ve teknolojisi kitabıdır şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
Haber Merkezi