- Kültür-Sanat
- 21.04.2025 11:37
İzmir, Dünya Gurme Şehirler Birliği (ReseauDelice) üyesi Montreal kentinin 375. kuruluş yıl dönümünde, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünce tanıtıldı.
2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaşın, Lyon Kentinde bulunan Delice Ağının toplantısına katılarak kentin birliğe üye olmasını sağlamasının ardından İzmirin lezzetleri dünyaya yayılmaya devam ediyor.
Yarattığı restoran markası ve sıra dışı menüleriyle dikkat çeken İEÜ Mezunu, Şef Kemal Demirasal yönetiminde yapılan İzmire özgü yerel lezzetler, Meksikadan Güney Afrikaya dek farklı kentlerden gelen 50 şefin yer aldığı Montrealin kuruluş yıl dönümünde sunuldu.
KİŞİYE ÖZEL SERVİS
Şef Demirasal, Montrealda Türk mutfağına karşı büyük bir ilginin olduğunu belirterek, ülke mutfak kültürünü küresel dünyaya tanıtma amacı taşıdıklarını söyledi. Türk mutfağının oryantalist bir yapısı olduğunu alakart mutfak anlayışının yeni benimsenmeye başladığını aktaran Şef Demirasal, Menümüzde karnabahar çorbası, sütte balık ve kuzu tandır sunduk. Keçi sütlü sütlaç tatlısıyla final sunumunu tamamladık. Bir şef olarak, Türk mutfağının, modern sunumla dünyada hak ettiği takdiri topladığını görmenin mutluluğunu yaşadım. Kişiye özel servis anlayışı mutfağımızda yerleşmeye başladı. Mutfağımızı bu tür etkinliklerle küresel dünyadaki insanın anlayabileceği çağdaş bir hale getirmeyi amaçlıyoruz dedi. (İHA/İZMİR)