Sultanların yemeği  ‘kavun dolması’

Osmanlı mutfağının unutulmuş yemekleri arasında yer alan kavun dolması tekrar gün yüzüne çıktı

  • Oluşturulma Tarihi :
  • Güncelleme Tarihi :
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sultanların yemeği  ‘kavun dolması’ haberinin görseli

Saray mutfağının unutulmaz lezzeti, Bodrum’da aşçılık yapan Gülşen Coşanöz tarafından yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor. Bodrum Yalıkavak marinada restoran açan Gülşen Coşanöz, yerli ve yabancı turistlere Osmanlı mutfağını tanıtıyor. Osmanlının unutulmuş yemeklerini gün yüzüne çıkaran Coşanöz yaptığı yemeklerin tarihini anlatmayı da ihmal etmiyor. Sultan sofralarını süsleyen unutulmuş yemekler arasında yer alan kavun dolmasını tadan yerli ve yabancı turistler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kavunu tepesinden özenle keserek sadece çekirdekleri boşaltıldıktan sonra kıyma, maydanoz, bol baharat ve çeşitli kuru yemişlerden oluşan karışım kavunun içine dolduruluyor. Daha sonra belmari fırında 3 saat pişirilen kavun yenmeye hazır hale geliyor. (İHA)

Kaynak : HABER MERKEZİ

Okumaya Devam Et

Aşağı kaydırmaya devam edebilir veya ilgi alanınıza göre seçim yapabilirsiniz.