5. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Bugün iftar için ne yapsam? diye düşünenlerin sayısıda artıyor. İftara hazırlık yapacaklar 5. gün iftar menüsü için araştırmalar yapıyor. Hem pratik hem lezzetli olan bu menüyü sizin için hazırladık. İşte, 5. gün iftar menüsü…


  • Oluşturulma Tarihi : 14.03.2024 11:02
  • Güncelleme Tarihi : 15.03.2024 13:18
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
5. gün iftar menüsü – Ramazan Ayı İftar Menüleri 2024

Ramazan iftar menüsü için yemek tarifleri araştırmaları başladı. 15 Mart 2024 Cuma günü orucun beşinci gününde çeşit çeşit tarifler iftar sofralarında yerini alacak. Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler için, çorbadan tatlıya, ana yemekten tatlıya kolay ve pratik yemek tarifi önerilerini derledik. İşte Ramazan iftar menüsü arayanlar için, 5. gün iftar menüsü...

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler:

2 orta boy havuç

1 çay bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak

1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu

5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

4 yemek kaşığı yoğurt

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı nane

Yapılışı:

Tencereye sıvı yağ ekleyin, rendelenmiş havuç ve sarımsağı içine koyun ve yumuşayıncaya kadar kavurun.

Daha sonra şehriyeyi, lezzet katması için tavuk bulyonu ve suyu ekleyin. Karıştırın ve birkaç dakika kaynatın.

Terbiye için ise bir karıştırma kabına yoğurt, un, yumurta sarısı ve su koyun, iyice çırpın.

Tenceredeki kaynayan çorbadan 2-3 kepçe alıp terbiye karışımına ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Terbiyeyi yavaşça tencereye dökün, sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin, böylece yoğurt ve yumurta kesilmez.

Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve altını kapatın.

Tereyağını sos tenceresinde eritin, köpürdüğünde nane ilave edin, karıştırın ve ocaktan alarak çorbanın üzerine gezdirin.

Lokum gibi Dana Rosto tarifi

Malzemeler:

600 gram kadar dana nuar

Tencerenin yüzeyini kaplayacak kadar (2 yemek kaşığı kadar) sıvı yağ

1 baş büyük boy soğan

2 adet havuç

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber, tuz

1’er çay kaşığı yenibahar ve kekik

Varsa 1 dal taze biberiye veya bir avuç kurutulmuş biberiye

1, 5-2 su bardağı kadar sıcak su

Sosu bağlamak için:

Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı

Tepeleme 1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı balzamik sirke

Yapılışı:

Yağı düdüklü tencereye alın.

Nuarı tuz ve karabiberle iyice ovun ve ardından kızgın yağda her tarafını mühürleyin.

Mühürleme işlemi sırasında etin her tarafının tencereye temas etmesini sağlamak için ara sıra çevirmeyi unutmayın, böylece yağın yanmasını engellemiş olursunuz.

Dörde bölünmüş soğanları ve havucu ekleyerek hafifçe karamelize olmalarını sağlayın. Bütün sarımsakları, baharatları ve etin yarısına gelecek şekilde kaynar suyu da ekleyin ve düdüklü tencerede 40 dakika pişirin.

Nuarı sudan alıp dilimleyin.

Havuçları ayırın ve suyu süzün.

Süzülen suyu tekrar tencereye alın, içine dilimlenmiş etleri yerleştirin ve tencerenin kapağını açık bırakarak kısık ateşte et suyunun tamamen emilmesini sağlayın, yaklaşık 20 dakika.

Etleri havuçlarla birlikte servis tabağına alın.

Kalan suyu tekrar süzün.

Tencerede tereyağını eritin, unu kavurun ve kokusu çıkana kadar pişirin, ardından yavaş yavaş istediğiniz kıvama gelene kadar et suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak.

Kıvamı aldıktan sonra dengelemek için balzamik sirke ekleyin, bir taşım kaynatın ve etlerin üzerine gezdirin.

Tane Tane Pilav Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için:

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz

Yapılışı:

Pirinci bol suyla yıkayın ve uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ekleyip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastasının gidene kadar yıkamanız önemlidir ve çıkan suyun berrak olması gerekmektedir.

Tencerede tereyağını eritin ve suyu süzülmüş pirinci ekleyin, 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeterince kavrulduğunu, tanelerinin ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlıysa su ile karıştırmanızı öneririm, ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda ve pilav göz göz olduğunda kısık ateşe alın. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak servis yapabilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi

Malzemeler:

6-8 tane patates

Su (patatesleri haşlamak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulup, doğranır ve üzerini geçecek kadar bir suda haşlanır.

Yumuşayan patatesler süzülür.

Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.

Daha sonra süt, tuz ve karabiber eklenip, iyice püre haline gelene kadar ezilir.

Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.

Kolay Tiramisu Tarifi

Malzemeler:

1 paket kedidili bisküvi

Kreması için:

2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

4 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı süt

200 gram labne

200 gram krema (1 kutu)

Bisküvileri ıslatmak için:

1,5 yemek kaşığı granül kahve

1,5 yemek kaşığı toz şeker

1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Yumurta, süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye aktarın ve iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Pişirirken sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı almasını sağlayın.

Kıvam alan muhallebinin içine kremayı ekleyin ve güzelce çırpın. Sonra labneyi de ilave ederek iyice karıştırın. Kremayı dinlenmeye alın.

Bisküvileri ıslatacağınız karışım için kahveyi, şekeri ve suyu bir kapta karıştırın. Üzerine kremanın yarısını ekleyin.

Küçük boy kare borcamın içine kedidili bisküvileri kahveyle ıslatarak dizin. Üzerine kremanın yarısını yayın. Bir kat daha kahveyle ıslatılmış kedidili bisküvi dizin. Son kalan kremayı ekleyin. Spatula ile düzeltin.

Ardından kakaoyu serpin. Dilediğiniz sayıda dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ