7. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan’ın 7. gününde iftar sofranızı lezzetlendirecek yemek tarifleri burada. İşte, iftara saatler kala çıkarabileceğiniz lezzetli tarifler menüsü


  • Oluşturulma Tarihi : 07.03.2025 15:26
  • Güncelleme Tarihi : 07.03.2025 15:26
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
7. Gün İftar Menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 7. gününde hem besleyici hem de lezzetli bir iftar menüsü hazırlamak isteyenler, arama motorunda öneriler araştırmaya başladı. Çorba, ana yemek, yan lezzetler ve tatlıdan oluşan bir sofra kurmak isteyenler, “İftara ne pişirsem?” sorusuna yanıt arıyor. İşte, bugün için birbirinden nefis 7. Gün iftar menüsü önerileri

İFTARA NE PİŞİRSEM? 

30 günlük iftar menüsü önerilerinde 7. güne geldiğimizde, bugünkü iftar soframıza lezzetli bir başlangıç yapmak için kremasız mantar çorbası güzel bir tercih olabilir. Ana yemek olarak ise fırında makarna, doyurucu ve pratik bir seçenek. Tatlı olarak ise baklava lezzetini aratmayan cevizli irmikli tatlı, iftar sonrası tatlı krizlerine birebir.

Kremasız Mantar Çorbası

•    300 gram mantar
•    4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
•    1 yemek kaşığı tereyağ
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı süt
•    1 litre kaynamış su 
•    1,5 çay kaşığı tuz
•    Yarım çay kaşığı karabiber
•    İsteğe bağlı üzerine dereotu
•    İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
  
YAPILIŞI:
Bir tencerede tereyağı eritildikten sonra ayçiçek yağı ekleyin ve temizlenip doğranmış mantarları da ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Ardından, isteğe bağlı olarak rendelenmiş sarımsak ve 2 yemek kaşığı un ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Karışıma süt ve su eklenerek sürekli karıştırın. 
Son olarak tuz ve karabiber ilave edip kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Dilerseniz üzerine doğranmış dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Fırında Makarna

•    Yarım paket makarna
Sosu için;
•    2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
•    2 tepeli yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı sıvı yağ
•    2 su bardağı süt
•    Bir tutam karabiber
•    1 silme tatlı kaşığı tuz
•    Kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI 

Öncelikle makarnayı haşlayıp süzüyoruz.Sosu için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp tereyağını eritiyoruz. Üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından sütü yavaş yavaş ilave ederken topaklanmaması için sürekli çırpıyoruz.Sos kıvamını aldıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz. Haşlanmış makarnayı ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini sosla iyice harmanlıyoruz.
Hazırladığımız makarnayı fırın kabına aktarıp üzerine bolca kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Cevizli İrmikli Tatlı

•    1 çay bardağı irmik (büyük boy tam 115 g)
•    Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
•    1 tepeleme su bardağı un ( 150 g)
•    1 adet yumurta (oda sıcaklığı)
•    1 paket kabartma tozu (10 g)
•    125 gr tereyağ (yumuşak)
•    1 yemek kaşığı sirke
•    
Şerbeti için;
•    2,5 su bardağı su
•    2 su bardağı toz şeker
•    Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI: 
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Şeker ve suyu kaynatıp, kaynadıktan sonra 2-3 dakika yüksek ateşte, ardından 15 dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alarak soğumasını bekleyin.
Hamur için ceviz ve un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Son olarak cevizi ilave edip hamura iyice yedirin. Hamuru 15 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı avuç içinde hafif oval şekillendirerek açın. Üzerine bıçakla hafif çizikler atarak desen verebilirsiniz. Yağlanmış kare borcama aralıklı dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 45 dakikada pişti ancak süre fırına göre değişebilir, kontrollü pişirin.
Fırından çıkan tatlıyı 2 dakika beklettikten sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. En az 2 saat boyunca şerbetini çekmesi için üstü açık şekilde dinlendirin. Afiyet olsun.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ