Sayfa Yükleniyor...
Arda’nın Mutfağı programında yapılan şakşuka yemeğinin tarifi izleyiciler tarafından merak edildi. Bu güzel lezzeti denemek isteyenler arama motorlarında şakşukanın tarifini arattı. Peki şakşuka nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…
İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilen ve lezzetli meze çeşitleri arasında yer alan şakşuka Arda’nın Mutfağı programında yapıldı. İzleyiciler tarafından merak edilen tarifin detaylarını sizler için hazırladık. Peki şakşuka nasıl yapılır ve şakşuka malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…
Patlıcan (4 – 5 adet)
çarliston biber (6 – 7 adet)
sarı – kırmızı biber (4 – 5 adet)
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı
Domates Sosu için Malzemeler
Zeytinyağı (2 – 3 yemek kaşığı)
Domates (3 – 4 adet)
Sarımsak (3 diş)
Tuz
Karabiber
toz şeker (1 yemek kaşığı)
Üzüm sirkesi (1 yemek kaşığı)
Şakşuka yapmak için patlıcanları küp şeklinde doğrayın ve biberleri yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesin. Geniş bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin ve ocağa alarak ısıtın. Isınan yağa doğradığınız sebzeleri ekleyip kızartın. Sebzeler altın rengine dönene kadar pişirin. Ardından kızaran sebzeleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Domates sosu için, zeytinyağı, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin. Sos kıvam aldığında sirkeyi ekleyip karıştırın.
Servis için, hazır olan domates sosunun bir kısmını bir karıştırma kabına alın. Üzerine kızarmış sebzeleri ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine kalan domates sosunu gezdirin. Dilerseniz sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Şakşukayı sıcak veya soğuk yemek tamamen kişinin damak tadına ve tercihine bağlıdır. Her iki şekilde de yenebilir.
HABER MERKEZİ