Sayfa Yükleniyor...
Evde pratik ve kolay muhallebi nasıl yapılır, muhallebi çeşitleri nelerdir gibi soruların cevabı araştırılırken biz de sizin için muhallebi tariflerini ve en beğenilen muhallebi çeşitlerini hazırladık. İşte lezzetli ve kolay muhallebi tarifleri..
Pek çoğumuz tarafından severek yenilen hem evde hem de dışarıda sıkça tercih ettiğimiz tatlılardan biri muhallebi. Kadayıflısından tutun da irmiklisine kadar pek çok çeşidi bulunan muhallebinin bebekler için olan özel bir tarifi bile var. Peki nasıl yapılır bu tarifler? Evde kolay muhallebi tarifi nasıl olur? İşte detaylar…
Pratik ve kolay muhallebi tarifi için malzemeler
Kolay ve pratik muhallebi için malzemeler:
Süt (1 litre)
Toz şeker (1 su bardağı kadar)
Nişasta (2 yemek kaşığı kadar)
Un (4 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 paket vanilya
Pratik ve kolay muhallebinin hazırlanışı
Pratik ve Kolay muhallebi için ilk yapılması gereken uygun bir tencereye sütü almak.
Daha sonra toz şeker, un ve nişastayı ilave etmeliyiz. Muhallebi kaynayana kadar karıştırmayı sürdürmeliyiz.
Kaynamasının ardından ocağı kapatmalı ve tencereyi ocaktan almalıyız.
Muhallebinin içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikser ile muhallebiyi 5 dakika kadar çırpmalıyız.
Hazır hale gelen muhallebilerimizi kaselere bölmeliyiz.
Kaselere alınan muhallebileri buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakalım. 2 saatin sonunda muhallebileri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kadayıflı muhallebi tarifi için gerekli malzemeler:
200 gr kavrulmuş kadayıf
4 yemek kaşığı kadar şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
Dövülmüş ceviz
Muhallebisi için gerekli malzemeler;
Süt (1 litre)
Un (4 yemek kaşığı)
Nişasta (2, 5 yemek kaşığı)
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Kadayıflı muhallebi tarifi
Kadayıflar için uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritelim.
Daha sonra üzerine kadayıfı, cevizi ve şekeri ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştıralım ve ocaktan alalım.
Kadayıflı muhallebi tarifinde muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencerede iyice karıştıralım.
Sonra kıvam alıp koyulaşana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirmeyi sürdürelim.
Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya ile tereyağı ekleyerek karıştıralım.
Uygun bir borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir şekilde dizelim.
Üzerine muhallebiyi ekleyelim ve düzgünce yayalım.
Kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine serptikten sonra 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Kadayıflı muhallebiniz hazır, afiyet olsun!
İrmikli muhallebi tarifi için gerekli malzemeler:
İrmik (1 bardak)
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 su bardağı şeker
4 tatlı kaşığı kakao
Süt (1 litre)
1 paket vanilya
Tam ölçülü irmikli muhallebi tarifi
İrmikli muhallebi tarifi için ilk yapılması gereken şeker, süt, irmik birlikte pişirilir, daha sonra vanilya ve tereyağı karıştırılır.
Kek kalıbına muhallebinin yarısı dökülür ve kalan yarısına da kakao eklenip üzerine de dökülür. Son olarak da soğuyunca servis edilir.
Nişastasız muhallebi tarifi
Nişastasız muhallebi için ilk yapılması gereken tencereye sütü, unu ve şekeri alalım ve çırpalım.
Ardından muhallebiyi kaynayana kadar pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatmayıp tereyağı ve vanilyayı da ilave edip ocaktan alalım.
Tercihe göre kase veya bardaklarda servis edebilirsiniz.
Bebek muhallebi tarifi için malzemeler:
Pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
Su (1 su bardağı)
Meyve
Bebek muhallebi tarifi:
Bebeğiniz için muhallebi yapmak için ilk yapmanız gereken 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı pirinç ununu koyup devamlı karıştırmak. Ardından içine istenilen meyve de cam rende de rendelenerek eklenir.
Nişasta olmadan muhallebi olur mu?
Muhallebi yaparken en önemli kısımlardan biri de kıvamının doğru tutturulması. Bu aşamada nişasta çok işimize yarıyor. Fakat nişasta kullanılmadığı durumlar da olabiliyor. Bununla ilgili tariflerde nişasta yerine pirinç unu veya irmiğin de kullanıldığı görülebiliyor.
BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Şiveydiz nedir? Şiveydiz yemeği nasıl yapılır? Şiveydiz neye iyi gelir?
Haber Merkezi