Sufle malzemeleri nelerdir? İşte kokusuyla sizi etkisi atına alacak kolay sufle tarifi

Tatlı krizine kesin çözüm! Evde rahatlıkla yapabileceğiniz kolay sufle tarifi. Sufle malzemeleri nelerdir? İşte konuya ilişkin detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 27.11.2023 12:16
  • Güncelleme Tarihi : 27.11.2023 12:16
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sufle malzemeleri nelerdir? İşte kokusuyla sizi etkisi atına alacak kolay sufle tarifi haberinin görseli

Çikolatalı tatlıları seven kişilerin yemeye doyamadığı lezzetlerden biri de sufle olarak kendini gösterir. Yapımı son derece pratik olan sufle, evde de sıklıkla hazırlanır. Kolay sufle tarifi adı altında birçok tarife ulaşmak mümkündür. Sufle tarifi için gerekli olan sufle malzemeleri nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Fırında sufle tarifi

Yumurta (Büyükse 2, orta boy ise 3 adet)

Bitter çikolata (80 gram)

Tereyağı (50 gram)

Un (Yarım su bardağı)

Şeker (Yarım su bardağı)

Tuz (1 tutam)

Yapımı:

Fırın 220 derecede fansız olarak ayarlanarak ısınmaya bırakılır.

Tereyağı bir tava içerisine koyularak kısık ateşte eritilir. Eriyen yağın içerisine çikolata eklenir ve karıştırılarak erimesi sağlanır ve ocağın altı kapatılır.

Eriyen çikolataların içerisine un eklenir ve güzelce karıştırılır.

Başka bir kabın içerisine şeker ve yumurta eklenir, iyice beyaz hale gelene kadar çırpılır. Tuz da içerisine koyularak, çırpma işlemi sürdürülür.

Önceden hazırlanan çikolatalı karışım ile yumurtalı karışım birleştirilir ve bir mikser yardımı ile karıştırılır. Bu işlem sonrası hamur hazır hale gelmiş olur.

Fırına girebilecek olan ve sufle koymak üzere belirlenen kapların içi yağlanır.

Hazırlanan hamur bu kaplara eşit miktarlarda dökülür.

Isınmış olan fırının içerisine kaplar koyulur. 7-8 dakika pişirilir.

Fırından çıkarılan sufleler, ilk sıcaklığı geçince yenmeye hazır hale gelir.

Afiyet olsun!

Tencerede sufle tarifi

Yumurta (1 adet)

Şeker (1 çay bardağı)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Süt (1 çay bardağı)

Un (8 dolu yemek kaşığı)

Kakao (2 yemek kaşığı)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

Bitter çikolata ya da isteğe göre diğer çikolata çeşitleri

Pudra şekeri

Yapımı:

Geniş ve büyük bir tencereye su eklenerek, kaynamak üzere ocağa alınır. (Su yüksekliğinin sufle koyulacak kapları geçmemesine dikkat edilmelidir)

Uygun bir kaba yumurta ve şeker koyularak, köpürene kadar karıştırılır.

Süt, kakao, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu de eklenerek, karıştırma işlemi sürdürülür.

Sufle koymak üzere hazırlanan kaplara, hazırlanan sufle harcı pay ettirilir. Üzerlerine çikolata eklenir.

Hazırlanan kaplar, kaynayan suyun olduğu tencerenin içerisine yerleştirilir.

10 dakika boyunca kapağı kapatılarak pişirilir.

Üzerine pudra şekeri dökülerek, servis edilir.

Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pastacı kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifi...