Gelinim Mutfakta Çoban böreği tarifi: Çoban böreği nasıl yapılır?

Kanal D'nin popüler yarışma programı Gelinim Mutfakta, heyecan dolu yeni bir haftaya hazırlanıyor. 1305. Bölümünde, dört gelin çoban böreği yaparak mücadele edecek. Bu tarifi yapmak isteyenler çoban böreği nasıl yapılır sorusunu arama motorlarında aratmaya başladı. İşte Gelinim Mutfakta çoban böreği tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 22.01.2024 10:34
  • Güncelleme Tarihi : 22.01.2024 07:34
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Çoban böreği tarifi: Çoban böreği nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta, Türkiye'nin en lezzetli yemek yarışmalarından biri haline geldi. Programda puan savaşlarının alevlendiği anlarda gelinler, mutfaktaki becerilerini sergileyerek kayınvalideler ve Nursel Ergin’den puan toplamaya çalışacak. Haftanın ilk günü olan Pazartesi gününde gelinler çoban böreği yapacak. Ev hanımları çoban böreği nasıl yapılır sorusunu araştırmaya başladı. Gelinim Mutfakta Çoban Böreği tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Çoban böreği malzemeleri

Kıyma harcı:

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase bezelye (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • 1 küçük sarımsak dişi

Üst harcı – Patates harcı:

  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 tane büyük haşlanmış patates
  • 200 gr rendelenmiş kasar peyniri

ÇOBAN BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. İlk olarak, patatesler soyulup ortadan ikiye bölünerek bir tencereye konur ve su içinde hızlı bir şekilde haşlanır. Patateslerin hızlıca pişmesi için içine 2 çay kaşığı tuz eklenir.
  2. Ayrı bir tencerede, havuçlar soyulup küçük küp şeklinde doğranır, bezelyelerle birlikte suda 10 dakika haşlanır.
  3. Bu sırada bir tavaya sıvı yağ eklenir, doğranmış soğanlar eklenip yaklaşık 2 dakika kavrulur. Ardından kıyma eklenir ve karıştırılır.
  4. Kıyma biraz piştikten sonra un ve su ilave edilip karıştırılır. Daha sonra içine doğranmış sarımsak, salça ve baharatlar eklenip tekrar karıştırılır.
  5. Kıyma iyice piştikten sonra haşlanmış havuç ve bezelyeler de eklenip karıştırılır. Karışım sürekli karıştırılarak koyu bir kıvam alana kadar 10 dakika pişirilir.
  6. Bu arada patateslerin pişip pişmediği kontrol edilir. Eğer pişmişlerse süzgece alınır, derin bir kaba konularak çatal yardımıyla ezilir. Daha sonra tuz, karabiber, süt ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır.
  7. Geniş ve derin bir kaba veya borcama, özellikle fırında yağ akıntısını önlemek için derin bir kap tercih edilir. İlk olarak kıymalı harç borcama eklenir ve kaşık yardımıyla bastırılır.
  8. Ardından bir kaşık yardımıyla patates püresi alınarak her tarafına eşit şekilde yayılır ve çatal kullanılarak düzgün bir tabaka oluşturulur.
  9. En son olarak çatal ile yüzeyde çizikler atılıp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 25 dakika boyunca pişirilir. Ortaya çıkan muhteşem lezzetiyle afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ