Gelinim Mutfakta enfes tavuk rulosu tarifi: Enfes tavuk rulosu nasıl yapılır?

Lezzetiyle baş döndüren, sofraların vazgeçilmezi olmaya aday enfes tavuk rulosu nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta’nın son bölümünde yapılan enfes tavuk rulosu tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 18.01.2024 15:13
  • Güncelleme Tarihi : 18.01.2024 12:13
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta enfes tavuk rulosu tarifi: Enfes tavuk rulosu nasıl yapılır?

Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşan Gelinim Mutfakta isimli yarışma programında yapılan yemekler, binlerce kişi tarafından araştırılıyor. “Bugün ne yemek yapsam?” diye düşünenler için son derece lezzetli alternatifler sunan Gelinim Mutfakta’nın 18 Ocak 2024 tarihinde ekrana gelen 1304. bölümünde yapılan enfes tavuk rulosu tarifi için gerekenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Enfes tavuk rulosu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında son yapılan yemek olan enfes tavuk rulosu, pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Enfes tavuk rulosu nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.

Enfes tavuk rulosu malzemeleri:

Tavuk göğsü (5 adet – İnce dövülmüş)

Peynir (5 Adet – Yaprak)

Domates (1 adet – Orta boy)

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kızartmak için:

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

Sos için:

Domates sosu (1 su bardağı)

Su (Yarım su bardağı)

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Üzeri için:

Kaşar peyniri

Enfes tavuk rulosu tarifi:

İnce dövülmüş halde hazır olarak bekleyen tavuk göğüsleri, malzeme listesinde yer alan baharatlarla (tuz, karabiber, kırmızı toz biber) bir araya getirilir.

Tavuk göğüslerinin her iki tarafını da güzelce baharatlanır.

Baharatlanan tavuk göğüslerinin üzerine yaprak şeklinde kesilen peynirler koyulur.

Orta boy domatesin isteğe göre kabuğu soyulur ve 5 parça olacak şekilde kesilir.

Kesilen domatesler, birer tane olacak şekilde yaprak peynirlerin üzerine koyulur.

Tavuk göğsü içerisinde yer alan malzemelerle birlikte rol şekline getirilerek güzelce sarılır. Ardından bir kürdan yardımıyla tutturulur.

Pişirmek için ayrılan tavanın içerisine tereyağı koyulur.

Tereyağı iyice eridikten sonra, rulo haline getirilen tavuklar içerisine yerleştirilir.

Ocak orta ateşte olacak şekilde ayarlanır.

Kapağı kapalı olacak şekilde tavukların ön ve arka tarafı güzelce kızartılır.

Bir su bardağı domates sosu, ayrı bir tavanın içerisine yavaşça dökülür.

Daha sonra sos için ayrılan baharatlar da içerisine eklenir ve iyice kavrulur.

Domates sosu kaynadığında, diğer tavada yer alan tavukların üzerine dökülür.

Kapağı kapalı olacak şekilde 10 dakika boyunca pişirilir.

Tavuklar piştiğinde üzerine kaşar koyulur ve yeniden tavanın kapağı kapatılır.

Peynir eriyene kadar pişirmeye devam edilir.

Peynirler eridiğinde tavuklar önceden ısıtılan fırına yerleştirilir.

10 dakika da burada pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ