Sayfa Yükleniyor...
Gelinlerin bilezik ve çeyrek altın için mücadele ettiği Gelinim Mutfakta programında, günün tarifi Kıyır Kıyır Kaymakpare oldu. İşte Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare tarifi...
Kanal D’nin gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta’nın 147. bölümünde günün lezzeti Kıyır Kıyır Kaymakpare oldu. 18 Ekim Cuma günü çeyrek altın ve 10 bilezik kazanmak için mücadele eden 4 gelin en lezzetli Kıyır Kıyır Kaymakpare yapmak için kolları sıvadı. Peki, Kıyır Kıyır Kaymakpare nasıl yapılır? İşte 18 Ekim Cuma günü Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare tarifi...
Malzemeler
Şerbeti için:
Kıyır Kıyır Kaymakpare hazırlamak için bir kabın içerisine; kaymak, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğurun; ele yapışmayan bir kıvam elde etmelisiniz.
Hamurdan küçük toplar oluşturup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında dikkatlice pişirin.
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri kaynatın, ardından içine limon suyu sıkın.
Soğuyan şerbeti kaymakparelerin üzerine dökün. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ