Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye’nin bu akşamki bölümünde Adana rüzgarı esecek. Yarışmacılar Adana’da, yörenin en güzel yemeklerini yapmaya çalışacak. MasterChef Adana yemekleri nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye’nin bu akşam yayınlanacak bölümünde, yarışmacılar ve MasterChef ekibi Adana’ya konuk oluyor. Dokunulmazlık oyunu için ter dökecek yarışmacılar, Adana’nın yöresel lezzetlerini en güzel ve orijinaline en yakın şekilde yapmaya çalışarak konukların beğenisine sunacaklar. Biz de sizler için Adana’nın yöresel lezzetlerinden bazılarının tariflerini bir araya getirdik. MasterChef Adana yemekleri nasıl yapılır? İşte Adana’nın yöresel lezzetleri…
Adana'nın simgesi haline gelmiş bu kebap, özel baharatları ve kıymasıyla fark yaratır.
Malzemeler:
500 gr kuzu kıyma (orta yağlı)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Kebap şişleri
Lavaş ekmeği
Yapılışı:
Kuzu kıymayı tuz, kırmızı biber ve pul biberle yoğurun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dinlenen kıymayı kebap şişlerine ince uzun bir şekilde sarın.
Mangalda ya da ocak üstünde kömür ateşinde pişirin.
Pişen kebapları lavaş ekmeğiyle birlikte servis edin. Yanında közlenmiş biber ve domatesle sunabilirsiniz.
Adana’ya özgü bir sakatat yemeğidir ve gece yemek kültürünün vazgeçilmezidir.
Malzemeler:
5 adet şırdan (kuzu mide kısmı)
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Su
Yapılışı:
Şırdanları iyice temizleyip bol su ile yıkayın.
İç harcı için pirinci, doğranmış soğanı, salçayı ve baharatları karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı şırdanların içine doldurun ve ağzını kapatın.
Tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin, tuz serpin.
Yaklaşık 1,5 saat kısık ateşte pişirin. Şırdanlar piştikten sonra sıcak servis edin.
Adana’nın bir diğer sevilen yemeği olan Analı Kızlı, içinde nohut ve köftelerin yer aldığı bol malzemeli bir yemektir.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
300 gr kıyma (iç köfte için)
1 çay bardağı ince bulgur (iç köfte için)
Nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
İç köfte harcı için kıyma, ince bulgur ve baharatları karıştırın, küçük toplar yapın.
Dış köfte için ince bulgur, irmik, yumurta ve unu yoğurun. Harcı ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını açarak iç köfteyi doldurun ve kapatın.
Geniş bir tencerede su kaynatın, salça ekleyin. Haşlanmış nohutları ve köfteleri ekleyip pişirin.
Pişen köfteleri sıcak servis edin.
Adana'nın meşhur yaz tatlısıdır, serinletici bir lezzettir.
Malzemeler:
1 litre su
2 yemek kaşığı nişasta
Gıda boyası (isteğe bağlı)
Şeker şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Buz
Pudra şekeri
Gül suyu
Yapılışı:
Nişasta ve suyu karıştırıp ocağa alın, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Hazırladığınız nişastalı karışımı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına koyup katılaşmasını bekleyin.
Şeker şerbetini hazırlamak için su ve şekeri kaynatın.
Katılaşan nişastayı küp küp kesin, üzerine buz ve pudra şekeri ekleyin. Gül suyu ve şerbeti gezdirerek servis edin.
Lezzetli sosuyla sunulan bulgur köftesi, Adana mutfağının klasiklerinden biridir.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 su bardağı un
Tuz, kimyon
Sos için:
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Yapılışı:
İnce bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak suyla ıslatın. Üzerine yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğurun.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Küçük köfteleri kaynar suda haşlayın.
Sos için sarımsakları ezip zeytinyağında kavurun, salça ekleyip karıştırın.
Haşlanan köfteleri sosla karıştırıp maydanozla servis edin.
HABER MERKEZİ