Gelinim Mutfakta köfte sepeti tarifi: Köfte sepeti nasıl yapılır?

Haftanın dördüncü maratonunu başlatan Gelinim Mutfakta programında, 15 Ağustos Perşembe günü köfte sepeti öne çıktı. Ekrana gelen bu bölümde, çeyrek altın ödülü ile birlikte köfte sepeti tarifi sunuldu. Bir kez tatmadan vazgeçilemeyen köfte sepeti nasıl yapılır? İşte 15 Ağustos Perşembe günü Gelinim Mutfakta'da sunulan köfte sepeti tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.08.2024 09:49
  • Güncelleme Tarihi : 15.08.2024 06:49
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta köfte sepeti tarifi: Köfte sepeti nasıl yapılır?

15 Ağustos Perşembe günü, Gelinim Mutfakta programında haftanın üçüncü maratonu başlarken, mutfakları şenlendiren bir tarif damgasını vurdu: Köfte sepeti yemeği. Yarışmacıların özenle hazırladığı bu yemek, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle jüriyi etkiledi.Peki, Köfte sepeti nasıl yapılır?  İşte 15 Ağustos Perşembe günü Gelinim Mutfakta'da sunulan Köfte sepeti tarifi...

Gelinim Mutfakta köfte sepeti tatlısı tarifi

Malzemeler:

1 adet yufka

500 gr kıyma (kullandığınız kalıbın büyüklüğüne göre miktarı ayarlayabilirsiniz)

12 adet kiraz domates

1 adet soğan

1 adet yumurta

12 parça kaşar peyniri

1/2 demet maydanoz

Muskat cevizi

Kimyon

Tuz

Karabiber

Köfte sepeti nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın veya rendeleyin. Kıymayı geniş bir kaba alarak soğanı ekleyin. Üzerine bir yumurta kırın. Muskat cevizi, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyerek damak zevkinize göre baharatlandırın. Maydanozu ince ince doğrayarak harca ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve harcı dinlenmesi için bir kenara alın.

Yufkayı tezgaha serin ve büyük kareler halinde kesin. Yufka karelerinin her birini, köfteleri yerleştireceğiniz kalıbın içerisine dikkatlice yerleştirin. Yufkaların kenarlarının kalıptan hafifçe taşmasına dikkat edin; bu, köfteleri kapatmak için gerekecek.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her bir köftenin ortasına bir parça kaşar peyniri yerleştirip kapatın. Peynirli köfteleri yufkaların ortasına yerleştirin.

Kiraz domatesleri ikiye bölün ve köftelerin yanına veya üstüne yerleştirin. Domatesler, hem renk hem de lezzet katacaktır.

Yufkaların dışta kalan kısımlarını köftelerin üzerine doğru kapatın. Yufkaların üst kısımlarını hafifçe bastırarak, köfteleri tamamen saracak şekilde kapatın.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Hazırladığınız köfte sepetlerini fırına yerleştirin ve yufkalar altın sarısı olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Köfte sepetlerini fırından çıkarın ve sıcak servis edin. Yanında yeşil salata ya da yoğurtla mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ