Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tarifi: Gelinim Mutfakta Kremalı Tart Kek nasıl yapılır?

Hafta ortası yayınıyla izleyicileriyle buluşan Gelinim Mutfakta, 1333. bölümüyle ekranlarda yer aldı. 28 Şubat Çarşamba günü yayınlanan programın yeni bölümü, tatlı tarifiyle başladı. İzleyicilerle buluşan bu bölümde, bir yiyenin bir daha unutamayacağı lezzette Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tarifi sunuldu. Kremalı Tart Kek nasıl yapılır? İşte, hem leziz hem pratik Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tarifinin detayları...


  • Oluşturulma Tarihi : 28.02.2024 13:35
  • Güncelleme Tarihi : 28.02.2024 10:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tarifi: Gelinim Mutfakta Kremalı Tart Kek nasıl yapılır?

Kanal D'nin gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta, 1333. bölümüyle ekranlara geldi. Bugünkü bölümde, gelinler tezgah başına geçerek en iyi Kremalı Tart tabağını hazırlamak için kıyasıya bir yarışa girişti. 28 Şubat Çarşamba günü saat 13.00'de başlayan programda, Gelinim Mutfakta Kremalı Tart tarifinin detayları izleyicilerle paylaşıldı. Kremalı Tart Kek nasıl yapılır? İşte, en kolay Kremalı Tart tarifi ve püf noktaları...

KREMALI TART MALZEMELERİ

Tabanı için:

  • 50 gram pudra şekeri
  • 200 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • Dilediğiniz meyveler
  • Pudra şekeri
  • Çikolata sos

KREMALI TART NASIL YAPILIR?

  • Gelinim Mutfakta'nın Kremalı Tart tarifi için ilk adım olarak fırını 180 derecede ısıtın ve tart kalıbını yağlayın. Daha sonra un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak yumurta ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru streç filme sararak dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın ve çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Bu sırada kreması için sos tenceresinde süt, yumurta sarıları, şeker ve nişasta karıştırın. Ocaktan alıp vanilya özütü ekleyin.
  • Pişen tart tabanının üzerine kremayı döküp spatula yardımıyla düzeltin. Dilediğiniz meyvelerle süsleyip pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ