Gelinim Mutfakta Patates Sefası nasıl yapılır?

Patates sevenler, duyduk duymadık demeyin! Gelinim Mutfakta’nın son tarifi patates sefası nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 29.02.2024 14:56
  • Güncelleme Tarihi : 29.02.2024 11:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Patates Sefası nasıl yapılır?

Gündüz kuşağının en sevilen programlarından biri olan ve yayınlandığı günlerde izleyiciyi ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta, bugün de tadına doyulmaz bir tarife imzasını attı. Hafta içi her gün 13.00’da ekrana gelen programda, gelinler yaptıkları yemeği beğendirebilmek için kıyasıya bir mücadelenin içerisine giriyor. 6 sezondur yayın hayatını sürdüren ve toplamda binin üzerinde bölümle devam eden Gelinim Mutfakta’nın 29 Şubat 2024 tarihinde patates sefası yemeği yapıldı. Patates sefası nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.

Patates sefası nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta’nın 29 Şubat 2024 tarihli programında yapılan patates sefası, görenleri kendine hayran bırakmayı başardı. İşte Gelinim Mutfakta özel tarifi patates sefasının yapım aşamaları:

Patates sefası malzemeleri:

Patates (4 adet büyük boy)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Soğan (1 büyük boy)

Sarımsak (2 diş)

Tuz

Karabiber

Pul biber

Maydanoz

Patates sefası tarifi:

İlk olarak patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.

Ardından ince ince dilimleyin.

Dilimlenen patatesleri tuzlu suda bekletin, böylece patateslerin nişastası alınmış olacak.

Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve içine doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin.

Soğanlar pembeleşince dilimlenmiş patatesleri ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Patatesler yumuşayıp kızarınca baharatları ekleyin; tuz, karabiber ve pul biberi serpin ve iyice karıştırın.

Son olarak, karışımı servis tabağına alın ve üzerine taze doğranmış maydanozları yerleştirin. Hazırladığınız bu nefis Patates Sefası, sofralarınızı şenlendirecek!

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ