Sayfa Yükleniyor...
MasterChef'te bugün yapılan berliner merak konusu oldu. Biz de sizler için haberimizde berliner tarifine yer verdik. Peki, Shudai Köri Udon nasıl yapılır? İşte MasterChef Shudai Köri Udon tarifi...
MasterChef'te elenmemek için kolları sıvayan yarışmacılar, bu akşam hünerlerini berliner tarifinde gösterdi. İzleyiciler tarafından ise bu eşsiz lezzet merak konusu oldu. Peki, Shudai Köri Udon nasıl yapılır? İşte MasterChef berliner tarifi...
Shudai Köri Udon tarifi için malzemeler şu şekilde:
400 gr un
Mısır nişastası
20 gram Tuz
180 gram Su
Havuç
Soğan
Patates
Baharat karışımı
Zerdeçal
Kişniş
Kimyon
Çemen otu
Karabiber
Zencefil
Sarımsak
Muskat
Rezene
Yıldız Anason
Kakule
Karanfil
Defneyaprağı
Kekik
Adaçayı
Kırmızı toz biber
Soğan
Ördek but
Yeşil köri
Patates
Tereyağı
Krema
Ördek suyu
Susam
Çörek otu
Kuru chili biber
Susam yağı
Tuz, suyun içinde çözülür. Unun üzerine çektikçe su/tuz karışımı eklenir. Elle yoğurulur. Dinlendirilir ve 2 tane kağıdın arasına alınıp ezilir. Katlanır ve tekrarlanır. Ardından bezelenir tekrar dinlendirilir ve nişasta ya da un yardımıyla açılır. Kısa genişlikte ve tagliatelle gibi kesilir. Suda haşlanır. Hamur sert olduğundan, yumuşatmak için iyice ezmek gerekir.
Belirtilen ölçülerde baharatlar karıştırılır ve çekilir. Ardından tavada orta/kısık ateşte çevrilir. Ardından soğutulur.
Havuç, soğan ve patates doğranıp sotelenir. Baharat karışımı eklenir. Ardından suyu verilir. Piştikten sonra blenderla çekilir.
Ördekler soğan ile birlikte düdüklüde haşlanır ve didiklenir. Soğan fine brunoise doğranır ve tavada öldürülür. Ardından doğranmış ördek etleri eklenir. Yeşil körisi ve ördek suyu konulur. Ördek yumuşayana kadar pişirilir.
Patatesler haşlanır. Tereyağı eritilir, krema ısıtılır. Ördek suyu, krema ve tereyağı akışkan kıvamda olacak şekilde patates ile karıştırılır. Sifona alınır ve sıcak tutulur.
Susam yağı ve kuru chili biberler ıstılır ve acı yağ yapılır. Ördek ve köri karıştırılır. Pişmiş noodlelar eklenir. Kaseye konulur. Üzerine sifonla patates köpüğü sıkılır. Üzerine çörekotu ve susam konulur. Damlalıkla acı yağ dökülür.
HABER MERKEZİ