MasterChef Tiramisu nasıl yapılır? Danilo Şef’in ‘Al Beni Yukarı Tiramisu’ tarifi

Bu akşam MasterChef’te yarışmacılar haftanın başında kaptanlığı alarak mavi önlüğün sahibi olabilmek için orijinaline en yakın tiramisuyu yapmaya çalışacaklar. Danilo Şef’in özel tatlarından biri olan ‘Al Beni Yukarı Tiramisu’ yu en güzel yapan kişi kaptanlığı alacak. Peki Al Beni Yukarı Tiramisu’ nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 26.08.2024 11:31
  • Güncelleme Tarihi : 26.08.2024 08:34
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Tiramisu nasıl yapılır? Danilo Şef’in ‘Al Beni Yukarı Tiramisu’ tarifi

MasterChef’in yeni haftasında yarışmacılar, yeni bir kaptanlık oyununda mavi önlük için mücadele edecekler. Mavi önlüğü kazanmanın avantajı olarak, rakip takımın kaptanını seçme üstünlüğü kazanacak olan mavi takım kaptanının, içlerinden en başarılı yemeği yapması gerekiyor. Bu haftanın kaptanlık yarışında yapılacak yemek Tiramisu olacak. Danilo Şef’in imza lezzetlerinden biri olan ‘Al Beni Yukarı Tiramisu’ tarifini sizler de evinizde denemek isterseniz, tiramisu tarifinin detaylarını sizler için hazırladık. İşte en lezzetli Al Beni Yukarı Tiramisu tarifi

AL BENİ YUKARI TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler:

400 g kedi dili bisküvi

4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)

100 g toz şeker

400 g mascarpone peyniri

1 su bardağı soğuk demlenmiş kahve (espresso tercih edilir)

2 yemek kaşığı kakao

masterchef

Yapılışı:

Bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri mikserle beyazlaşıp krema haline gelinceye kadar çırpın.

Karışıma mascarpone peynirini ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını mascarponlu karışıma yavaşça spatula yardımıyla ekleyip alttan üste doğru karıştırarak homojen bir krema elde edin. Bu noktada karışımın sönmemesine dikkat edin.

Kedi dili bisküvilerini kahve karışımına kısa süre batırıp çıkarın. Bu noktada bisküvilerin çok ıslanmamasına dikkat edin.

Bir borcamın veya büyük bir servis tabağının tabanına kahveli bisküvileri dizin.

Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını eşit şekilde yayın.

Kalan bisküvileri tekrar kahveye batırıp kremanın üzerine dizin.

Kalan kremayı da bisküvilerin üzerine yayarak son katmanı oluşturun.

Tiramisunun üzerini streç filmle kapatıp en az 4 saat buzdolabında bekletin. Bir gece bekletirseniz en iyi sonucu alırsınız.

Servis yapmadan hemen önce, tiramisunun üzerine kakao serpin.

Afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ