MasterChef Türkiye All Star lokma tarifi... Lokma nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star lokma nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da kaptanların yarışında lokma tarifi merak konusu oldu. İşte çıtır çıtır lokma tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 13.11.2023 20:39
  • Güncelleme Tarihi : 13.11.2023 20:53
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star lokma tarifi... Lokma nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star lokma nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da lokma tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için çıtır çıtır lokma tarifini araştırdık. İşte merak edilen lokma tarifi...

Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı un

2 su bardağı su

1 paket maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

Lokma Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Şerbetin soğuması önemli. Bu yüzden ilk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Lokmayı yaptıktan sonra kalan şerbeti üzerine dökerek şerbetini iyice çekmesini bekleyebilirsiniz.

Hamuru yumruğunuzun üzerinden alırken yağlı kaşık kullanmanız daha pratik olacaktır.

Hamurun mayalanması için en az bir saat bekleyin.

Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce lokmanın şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Küçük ama derin bir tencere içerisine iki su bardağı şekeri döküp, 1,5 su bardağı da suyu ekleyin.

Şerbetin daha yoğun olması için içerisine bir dilim limon ilave edin. Kaynayan ve kıvamını alan şerbeti soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Sıra lokma tatlısının hamurunu hazırlamaya geldi. Bir kabın içerisine üç su bardağı un, iki su bardağı suy, bir paket maya, bir tatlı kaşığı şeker ve son olarak bir çay kaşığı tuz ilave edin.

Ardından bir çırpma teli ya da bir mikser ile malzemeleri güzelce karıştırın. Kek hamurundan daha yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırpma işlemini sürdürün. Hamuru bir saat kadar mayalanması için bir kenara alın.

Hamurun mayalanmasının ardından büyük bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edin ve iyice kızmasını bekleyin. Hamur parçalarının yağın içinde yüzüyormuş gibi olacak şekilde yağ olmasına dikkat edin.

İyice dinlenmiş hamurunuzdan ufak bir parça koparın ve elinizle yumruk yapın yumruğunuzun üzerinde kalan parçayı iyice kızaran yağın içerisine atın ve hamurun tamamı bitinceye dek bu işlemi yapın.

Hamurların iyice kızarması önemli. Bu arada kevgir ile hamur parçalarını çevirmeyi ihmal etmeyin. Tamamen kızaran hamurları kevgirle iyice süzerek soğumaya bıraktığımız şerbetin içine atın.

İki dakika kadar şerbetin içinde tutup sonra bir servis tabağına dizin. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin.

Herkese afiyet olsun.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star su böreği tarifi... Su böreği nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ