MasterChef Türkiye All Star tantuni tarifi - Tantuni nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye All Star'da yapılan tantuni tarifi merak konusu oldu. İşte en lezzetli tantuni tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 02.10.2023 19:51
  • Güncelleme Tarihi : 02.10.2023 19:51
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye All Star tantuni tarifi - Tantuni nasıl yapılır?

Mersin tantuni tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından merak edildi. Hem tadı hem de görüntüsüyle ağızlarda muhteşem bir tat bırakan tantuni yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Dışarıda sıklıkla tüketilen tantuniyi evde denemek isteyenler püf noktalarıyla tam tutan tarifi merak ediliyor. Denemek isteyenler için nefis tantuni tarifi ve malzeme listesi haberimizde.

MALZEMELER

1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kg soğan

1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber

Tuz

1 demet maydanoz

servis için:

lavaş veya ekmek

TARİF

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satır yardımıyla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave edip haşlayın.

Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.

Üzerine çok az sıvıyağ dökün. Kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın.

Garnitür için, maydanozu temizleyip ince ince kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.

Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.

Tantuni Tarifinin Pişirme Önerisi

Yağı kızdırdığınız saca kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz.

Tantuni Tarifinin Servis Önerisi

Tantuniyi incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edebilir, domatesleri kısa süre pişirmeden de tantuniye ekleyebilirsiniz.

Evde Tantuni Nasıl Yapılır?

Etleri ince dilimler halinde doğrayın. Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın. Tavayı ocakta kızdırın. Tavaya pamuk yağını ve haşlanmış et parçalarını ilave edin. Toz biberi de ekleyin ve karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tantuniyi bir lavaşın içerisine yerleştirin. Arzuya göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın.

Tantuni İçine Ne Konur?

Evde tantuni yaparken gerekli olan malzemeler ince doğranmış dana kontrfile, gerçek Mersin usulü tantuni için olmazsa olmaz pamuk yağı, tandır lavaşı ve etini lezzetlendirmek için baharatlar ancak tantuniyi dürüm yaparken içerisine doğanmış domates, soğan ve maydanoz koymanız da lezzetini daha da arttıracaktır. Tandır lavaşlarını dışarıdan almak yerine evde kendiniz de yapmak için ev yapımı lavaş tarifi de sizleri bekler.

Tantuni Kaç Kalori?

1 porsiyon ev yapımı tantuni 680 kaloridir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: MasterChef Türkiye All Star perde pilavı tarifi- Perde pilavı nasıl yapılır? 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ