MasterChef Türkiye Trabzon’da! MasterChef Türkiye Trabzon yemekleri

MasterChef Türkiye ekibi bu bölüm Trabzon’a gidiyor. Üçüncü takım oyununda Trabzon’un en sevilen yemekleri yapılıyor. Sizler için Trabzon’un en lezzetli yemeklerini derledik. İşte MasterChef Türkiye Trabzon yemekleri…


  • Oluşturulma Tarihi : 30.08.2024 15:30
  • Güncelleme Tarihi : 30.08.2024 12:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye Trabzon’da! MasterChef Türkiye Trabzon yemekleri

MasterChef Türkiye’de haftanın son takım oyunu Trabzon’da oynanacak. MasterChef Türkiye ekibi, yurdun dört tarafını ziyaret ederek o yörenin en sevilen yiyeceklerini tüm Türkiye’ye tanıtıyorlar. Bu hafta, son takım oyununda yarışmacılar Trabzon yemeklerini en iyi ve orijinaline en yakın şekilde yapmaya çalışarak haftayı galip kapatmaya çalışacaklar. Eleme potasına girmeden haftayı kapatmak isteyen kırmızı ve mavi takım oyuncuları tüm mutfak becerilerini ortaya koyacaklar. Bu bölümde yarışmacılar, Trabzon’un en leziz yiyeceklerinden hamsi kuşu, mıhlama ve hamsiköy sütlacını yapmaya çalışacaklar. Biz de sizler için bu yemeklerin tariflerini derledik. İşte detaylar…

MASTERCHEF TÜRKİYE TRABZON YEMEKLERİ

hamsi kuşu

HAMSİ KUŞU TARİFİ

Malzemeler:

500 gram hamsi (kılçıkları çıkarılmış)

1 su bardağı ince bulgur

1 adet kuru soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

1/2 demet taze soğan (ince doğranmış)

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Zeytinyağı

Yapılışı:

Hamsileri kılçıklarını çıkararak temizleyin ve ince ince doğrayın.

İnce bulguru bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, bulgurun şişmesi için 10-15 dakika bekleyin.

Şişen bulgura doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, taze soğan, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin.

Doğranmış hamsileri de karışıma ilave ederek iyice yoğurun.

Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın.

Tavada zeytinyağını ısıtın ve hamsikuşlarını arkalı önlü kızartın.

Sıcak olarak servis edin.

mıhlama

MIHLAMA (KUYMAK) TARİFİ

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı mısır unu

2 su bardağı su

1 su bardağı rendelenmiş Trabzon peyniri (veya kaşar peyniri)

Tuz

Yapılışı:

Tereyağını tavada eritin.

Mısır ununu ekleyin ve kısık ateşte, sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun.

Kavrulan mısır ununa yavaş yavaş su ekleyin, karıştırarak unun topaklanmasını engelleyin.

Tuzunu ekleyin ve karışım koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.

Peynirleri ekleyin ve peynirler eriyip uzayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

Sıcak olarak, ekmekle birlikte servis edin.

hamsiköy

HAMSİKÖY SÜTLACI TARİFİ

Malzemeler:

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

1,5 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta (isteğe bağlı)

1 paket vanilya (isteğe bağlı)

1 çay bardağı su

Üzeri için tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Pirinci yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan pirincin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynayan sütlacınıza şekeri ekleyin ve kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin.

Sütlacınızın kıvamını daha koyu seviyorsanız, nişastayı bir miktar su ile açıp, tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.

Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Sütlacı kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.

Üzerini tarçınla süsleyip servis edebilirsiniz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ