Sayfa Yükleniyor...
Tadına doyulmaz bir yemek olan lazanya nasıl yapılır? İşte detaylar…
İtalyan mutfağının en sevilen ve dünya genelinde popüler olan yemeği lazanya, son yıllarda Türk mutfağında da kendine sıklıkla yer buluyor. Temel olarak, lazanya yaprakları arasına sıralanan katmanlarla yapılan bir fırın yemeği olan bu lezzetli tarif, her lokmada çeşitli lezzetlerin birleşimiyle tatmin edici bir seçenek olarak kendini gösterir. Lazanya nasıl yapılır? İşte detaylar…
Görüntüsüyle iştah açmayı başaran enfes tarif lazanya nasıl yapılır, birlikte göz atalım.
Lazanya malzemeleri:
1 paket lazanya makarna
500 gr kıyma
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet büyük boy soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı mantar (isteğe bağlı, dilimlenmiş)
1 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
2 su bardağı rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
Beşamel sos malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat (isteğe bağlı)
Lazanya tarifi:
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Havuç ve mantarı ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
Domates rendesi ve salçayı da ilave ederek tuz, karabiber, kırmızı biber gibi baharatlarla tatlandırın. Bezelyeleri de ekledikten sonra, kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Beşamel sos için, bir sos tenceresinde tereyağını eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Azar azar süt ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyu bir sos kıvamı alana kadar pişirin. Tuz, karabiber, muskat gibi baharatlarla tatlandırın.
Lazanya yapacağınız borcamı hafifçe yağlayın. Bir kat lazanya yaprağı serin, üzerine kıymalı karışımdan yayın, ardından beşamel sos gezdirin. Bu işlemi lazanya yaprağı bitene kadar tekrarlayın.
En üst kata lazanya yaprağı serin, üzerine kalan beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından alın, birkaç dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ