Gelinim Mutfakta Nevzine Tatlısı Tarifi: Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Gelinlerin beceri ve lezzet mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta programının bu haftaki bölümünde, Kayseri usulü nevzine tatlısı yapımı merak konusu oldu. Haftanın son gününde gerçekleşen bu özel görevde, en lezzetli nevzine tatlısını yapan gelin hem çeyrek altının sahibi olacak hem de 10 altın bileziği kazanma şansını elde edecek. Kayseri usulü nevzine tatlısı nasıl yapılır?


  • Oluşturulma Tarihi : 16.02.2024 10:11
  • Güncelleme Tarihi : 16.02.2024 07:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Nevzine Tatlısı Tarifi: Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı nasıl yapılır?

Kanal D'nin sevilen programı Gelinim Mutfakta, bugün izleyicilere Kayseri usulü Nevzine tatlısı yapma görevini verdi. Bu görevle beraber, gelinler arasında büyük bir heyecan oluştu. Gelinler final gününde hem çeyrek altın hem de 10 bilezik için kolları sıvayacak. Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar Nevzine tatlısı tarifi ve yapımının püf noktaları...

Nevzine tatlısı malzemeleri

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti İçin:

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 dilim limon
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç toz Antep fıstığı

NEVZİNE TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Şerbetin hazırlanmasıyla başlayan tarifte, tencereye şeker ve su eklenip karıştırılır ve ardından limon ilave edilerek 6-7 dakika kaynatılır.
  • Ocaktan alındıktan sonra içine pekmez eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Hamur için ise yoğurma kabına sıvı malzemeler konulup karıştırılır. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde etmek için un ve kabartma tozu eklenip yoğrulur.
  • Son olarak ceviz ilave edilip yağlanmış fırın kabına konulur ve düz hale getirilir.
  • Çatalla çizikler atılarak önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Ilıdıktan sonra üzerine soğuyan şerbet dökülür ve ceviz ile antep fıstığıyla süslenerek servis edilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ