Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap tarifi: Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta'nın 12 Şubat Pazartesi günü yayınlanan 1321. bölümünde öne çıkan tarif, Şanlıurfa Söğürmeli Kebap oldu. Güneydoğu'nun lezzetli kebaplarından biri olan Söğürmeli Kebap nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap tarifi…
Kanal D'nin Gelinim Mutfakta programının 12 Şubat Pazartesi günkü 1321. bölümünde merakla beklenen tarif, Şanlıurfa Söğürmeli Kebap oldu. Yepyeni bir haftaya başlayan programda izleyicilerle buluşan Şanlıurfa Söğürmeli Kebap tarifi, lezzetiyle dikkat çekti. Gelinim Mutfakta'da sunulan bu özel tarifi öğrenmek isteyenler işte bu haber sizin için. Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap nasıl yapılır?
Gelinim Mutfakta Şanlıurfa söğürmeli kebap tarifi
Şanlıurfa söğürmeli kebap malzemeleri
- 500 gram kuzu kıyma
- adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 4 adet közlenmiş yeşil biber
- 4 adet közlenmiş domates
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet lavaş ekmeği
ŞANLIURFA SÖĞÜRMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?
- Gelinim Mutfakta programında paylaşılan Şanlıurfa söğürmeli kebap tarifi için önce soğanları ve sarımsakları rendeleyin.
- Ardından kıyma, rendelenmiş soğanlar, sarımsaklar, biber ve domates salçası, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu bir kaba alarak karıştırın. Malzemeleri iyice yoğurup dinlendirin.
- Dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle yuvarlayarak kebapları hazırlayın.
- Kebapları ızgarada pişirin ve pişen kebapların altına közlenmiş yeşil biber ve domatesleri yerleştirin.
- Üzerine ince doğranmış maydanozları serpiştirin. Son olarak lavaş ekmeğini ısıtıp sıcak servis edin.
- Şanlıurfa söğürmeli kebap tarifini deneyen herkese afiyet olsun.
HABER MERKEZİ