Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi: Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır?

Haftanın beşinci günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1320. bölüm tatlısı Vişneli Pofuduk Çörek oldu. 9 Şubat Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yeni bölümde Vişneli Pofuduk Çörek geçildi. Gelinlerin bugünkü yemeği olan Vişneli Pofuduk Çörek tarifi geldi. Peki, Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 09.02.2024 09:46
  • Güncelleme Tarihi : 09.02.2024 06:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi: Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi merak konusu oldu. Her gün saatler 13.00 olduğunda yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1320. bölüm yıldızı Vişneli Pofuduk Çörek oldu. Kanal D canlı yayın izleyenlerin gündemine giren Vişneli Pofuduk Çörek tarifi verildi. 7’den 70’e herkesin severek yediği Vişneli Pofuduk Çörek yapımına geçildi. 9 Şubat Cuma günü Gelinim Mutfakta yeni bölümde yapılan Vişneli Pofuduk Çörek tarifi sizler için derlendi. Peki, Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır? İşte merak edenler için 9 Şubat Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek tarifi

Vişneli pofuduk çörek malzemeleri

Hamuru için:

  • 3, 5 su bardağı un (385 g)
  • 1 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker (100 g)
  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı ılık süt (115 g)
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı (çöreklerin üzerine sürmek için)

İçine:

  • Çekirdeksiz vişne
  • 1 paket vanilin
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzerine:

  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri (50 g)

VİŞNELİ ÇÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Unu eleyip mayayı ekleyerek karıştırın. Ardından tuzu, yumurtayı, toz şekeri, margarini ve ılık sütü ilave edip yoğurun. Hamurunuzu üzerini kapatıp, ılık bir ortamda 40-50 dakika kadar bekletin.
  • İç harcı için 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı nişasta, 3-4 yemek kaşığı şeker ve vişneleri blenderden geçirin. Tencereye tüm malzemeleri koyup bir taşım kaynatın. Üzerini streç folyo ile kapatıp soğumaya bırakın.
  • Hamurunuzu 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı yayın. Hamurun bir tarafını ortaya doğru katlayın, diğer tarafını üstüne katlayıp birleştirin (resimdeki gibi).
  • Daha sonra hamuru 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 190-200 derecedeki fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ