Sayfa Yükleniyor...
Denizlerle çevrili olan ülkemizde birçok balık türü bulunmaktadır. Ancak, her balığın her mevsimde tüketilmesi önerilmez. Balık tüketimi, mevsimlere ve aylara göre değişiklik gösterir. Şubat ayında hangi balıklar yenmeli?
Beslenme uzmanları, hamile kadınların, yaşlı bireylerin ve çocukların daha sağlıklı bir beslenme sağlayabilmeleri için haftada en az iki kez balık tüketmelerini tavsiye ediyor. Balık türlerinin lezzetleri çeşitlilik gösterse de hangi balığın hangi mevsimde tüketildiği lezzet açısından önem taşımaktadır. Peki, şubat ayında hangi balıklar yenmeli?
Şubat ayı, genellikle kalkan mevsiminin başlangıcı olarak kabul edilir ve bu dönem mayıs sonuna kadar devam eder. Bu süre zarfında tekir balığı bolluğunu gösterirken, uskumru, lüfer ve palamut gibi balıklar yağ içeriğini kaybetmeye başlar.
Şubat ayıyla birlikte kalkan mevsimi başlar ve bu dönemde tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, levrek gibi balıkların lezzeti artar.
Balık, selenyum, iyot ve D vitamini bakımından zengin bir besin deposudur. Selenyum, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra tiroid fonksiyonunu koruma konusunda da yardımcı olur. Ayrıca, selenyum, sağlıklı saç ve tırnaklar için önemli bir besin kaynağı olarak bilinir.
HABER MERKEZİ