Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi: Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır?

7 Şubat Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta programında yapılan Ali Paşa pilavı en çok merak edilenler arasında. Peki, Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 07.02.2024 09:48
  • Güncelleme Tarihi : 07.02.2024 06:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi: Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı nasıl yapılır merak eden izleyicilere son dakika açıklaması geldi. 7 Şubat Çarşamba günü yayınlanan Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi yayınlandı. Her hafta 5 gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Ali Paşa pilavı oldu.

Hem görüntüsü hem de enfes tadıyla damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi ekrana geldi. Bugün ne yemek yapsam diye düşünen vatandaşlara Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi verildi. Peki, Ali Paşa pilavı nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Ali Paşa pilavı tarifi

Ali Paşa Pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tane rendelenmiş büyük havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Köftesi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Domates sosu:

  • 2 tane büyük rendelenmiş domates veya yazdan yaptığınız domates sosu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

ALİ PAŞA PİLAVI NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak köfte malzemeleriyle köfte hamurumuzu yoğuruyor ve ardından buzdolabında en az yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra süzgeç yardımıyla pirinci nazikçe yıkıyoruz.
  • Pilav tavamıza yağları ve arpa şehriyeyi alarak şehriyeleri hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından rendelenmiş havucu ekleyip biraz daha kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Yıkanmış pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sonrasında tuz ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz. Üzerini bir kağıt havlu ile kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
  • Sos malzemelerini pişiriyoruz.
  • Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  • Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup kaşık yardımıyla bastırarak sıkıştırıyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz.
  • Üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri yerleştirip domates sosu ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ