Kış aylarının şifa deposu tarhana çorbası nasıl yapılır?

Kış aylarının içimizi ısıtan ve bizi hastalıktan koruyan çorbalarından tarhana çorbası tarifi merak konusu oldu. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 05.02.2024 14:11
  • Güncelleme Tarihi : 05.02.2024 11:11
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kış aylarının şifa deposu tarhana çorbası nasıl yapılır?

Kış aylarının vazgeçilmez çorbası tarhana çorbası, gerek lezzeti gerekse içerdiği vitamin değerleri ile çoğu kişi tarafından hem ok sevilir hem de sofralardan eksik olmaz. Biz de sizin için lezzetli bir tarhana çorbası tarifi hazırladık. İşte kış aylarının şifa deposu tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Ev tarhanası (3 yemek kaşığı)

Nane (1 yemek kaşığı)

Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)

Salça (1 yemek kaşığı)

Su (6 su bardağı)

Kırmızı pul biber

Karabiber

Tuz

Tarhana çorbası yapımı

Tenceremize sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyerek biraz karıştırarak kavuruyoruz. İsterseniz tereyağı da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, tarhanayı suyu ekledikten sonra çırpıcı ile karıştırabilirsiniz; bu sayede topaklanma ihtimali azalır.

Suyu yavaşça ekleyerek devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmayı önlemek için tel çırpıcı kullanabilirsiniz. Karışımı kaynamaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Karışım kaynadıktan sonra 5 dakika daha bekleyip ocaktan alıyoruz. Bu adım, tarhananın kıvamının iyice oturmasını sağlar ve lezzetini artırır.

Tarhana çorbası kalori bilgileri

Tarhana çorbasının kalori bilgileri şu şekildedir:

1 kepçe tarhana çorbası: 91 kalori

2 kepçe tarhana çorbası: 181 kalori

1 çorba kaşığı: 6 kalori

Orta boy kase: 121 kalori

Büyük boy kase: 181 kalori

Küçük boy kase tarhana çorbası: 91 kalori

Gram hesabı için 100 gram tarhana çorbası: 60 kalori içerir.

Yağsız ve salçasız tarhana çorbasının kalori değeri ise bir kase için sadece 67 kaloridir.

Tarhana çorbası yaparken sıcak su mu soğuk su mu?

Toz tarhana sıcak suyla karıştırılmamalıdır. Sıcak su, tarhananın topaklanmasına neden olabilir ve çorbanın dokusunu etkileyebilir. Toz tarhana, ılık veya soğuk suyla açılmalıdır. En iyi sonucu elde etmek için, toz tarhanayı ılık suyla karıştırmak önemlidir. Ilık su, tarhananın yumuşamasına ve topaklanmasını engellemeye yardımcı olur. Ilık suyla ıslatılmış tarhana, kaynama noktasına gelmiş suya eklenerek çorba hazırlanabilir.

Tarhana çorbası salçasız olur mu?

Tarhana çorbası salçasız da yapılabilir. Bununla ilgili salçasız bir tarifi sizler için derledik. İşte salçasız tarhana çorbası tarifi…

İlk olarak yağı eritiyoruz ve ardından suyu, tarhanayı ve tuzu ekleyerek tel çırpıcı ile kaynamaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ekleyip arada bir karıştırarak pişiriyoruz. Şehriyeyi ekledikten sonra tencerenin kapağını yarıya kadar kapatıyoruz, böylece taşma riskini önlemiş oluruz. Şehriyeler de içinde piştikten sonra naneyi ekleyip bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ