25. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 25. gününde iftar sofralarınıza yeni tarifler eklemek isteyenler için öneriler geldi. Hem pratik hem lezzetli iftar menüsü arayışında olanlar için 2025 Ramazan ayına özel iftar menüleri…


  • Oluşturulma Tarihi : 25.03.2025 14:31
  • Güncelleme Tarihi : 25.03.2025 14:31
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
25. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan'ın 25. gününde iftar sofralarınızı şenlendirecek pratik ve lezzetli tariflerle hazırlanan menüler hem iştah açıcı hem de kolayca hazırlayabileceğiniz seçeneklerle karşınızda. İşte iftar menüsü önerileri...

İFTARA NE PİŞİRSEM? 

25.gün iftar menüsünde başlangıç olarak lezzetli bir kabak çorbası yer alırken, ana yemek olarak etli sebzeli güveç ve brokoli salatası sunuluyor. Tatlı olarak ise hafif ve ipeksi kıvamıyla saray muhallebisi yemekten sonra iyi gidecektir. 

KABAK ÇORBASI

Malzemeler:
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı tereyağı
•    1 büyük havuç (minik doğranmış)
•    1 büyük kabak (minik doğranmış)
•    1 diş sarımsak (minik doğranmış)
•    2 yemek kaşığı un
•    1 su bardağı süt
•    6 su bardağı sıcak su
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı karabiber
•    Çay kaşığı ucu kadar zerdeçal
•    1 avuç kıyılmış dereotu
Yapılışı:
1.    Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Havuçları ekleyip, renkleri dönene kadar kavurun.
2.    Kabak ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin.
3.    Unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
4.    Sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
5.    Ardından sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
6.    Kaynadıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ

Malzemeler:
•    400-500 gram dana kuşbaşı
•    2 adet soğan
•    2-3 diş sarımsak
•    1 adet kapya biber
•    2 adet yeşil biber
•    8-10 adet mantar
•    2 adet soyulmuş domates
Sosu için:
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Yarım yemek kaşığı domates salçası
•    Yarım yemek kaşığı biber salçası
•    1 tatlı kaşığından az tuz
•    1 tatlı kaşığından az toz biber, pul biber
•    1’er çay kaşığı karabiber ve kekik
•    1 çay bardağı su
Üzeri için:
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 defne yaprağı
Yapılışı:
1.    Etleri güvece alın, üzerine doğranmış sebzeleri ekleyin.
2.    Sos malzemelerini karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirin.
3.    Karıştırıp, tereyağını ve defne yaprağını ekleyin.
4.    Yağlı fırın kağıdını ıslatıp, güvecin üzerine kapatın.
5.    Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. Yanında pilavla servis edin. Afiyet olsun!

BROKOLİ SALATASI

Malzemeler:
•    500 gram brokoli
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    2 orta boy havuç (rendelenmiş)
•    5 yemek kaşığı süzme yoğurt
•    4 yemek kaşığı normal yoğurt
•    1 yemek kaşığı mayonez
•    1 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı hardal
•    Tuz, karabiber
•    Kıyılmış maydanoz ve dereotu
Üzeri için:
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Ceviz
•    Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
1.    Brokoliyi yıkayıp, sirkeyle 5 dakika bekletin. Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın, sonra soğuk suya alın.
2.    Brokoliyi çiçeklerine ayırıp, rendelenmiş havuçları biraz zeytinyağında kavurun.
3.    Yoğurt, sarımsak, hardal, baharatlar ve mayonezi karıştırarak sosu hazırlayın.
4.    Brokoli ve havuçları kaba alın, üzerine sosu ekleyin ve karıştırın.
5.    Zeytinyağında cevizleri ve kırmızı biberi kavurup salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

İPEKSİ KIVAMDA SARAY MUHALLEBİSİ

Malzemeler:
•    2 yemek kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı un
•    1 paket vanilin (piştikten sonra ekleyin)
Şerbeti için:
•    1 litre süt
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 yumurta sarısı
Yapılışı:
1.    Şerbet malzemelerini tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamasına gerek yok, ılıması yeterli.
2.    Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
3.    Ilık şerbetin yarısını ekleyin ve karıştırarak pişirin.
4.    Göz göz olunca, vanilini ekleyip karıştırın.
5.    Karışımı 2-3 dakika blenderdan geçirin. Kuplara dökün ve 3-4 saat buzdolabında bekletin. Süsleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir...

Kabul Ediyorum
İlkses Gazetesi olarak sistemimizde sadece sizin izinleriniz doğrultusunda bilgilerinizi kullanıyoruz. Detaylı Bilgi cookie script