19. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

Ramazan ayının 19. günü için iftar sofranızı renklendirecek hem pratik hem de besleyici bir menü önerisi. Bugün ne pişirsem diyenler için günün menüsü burada


  • Oluşturulma Tarihi : 19.03.2025 14:27
  • Güncelleme Tarihi : 19.03.2025 14:27
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
19. gün iftar menüsü önerisi: Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan ayı iftar menüleri 2025

2025 Ramazan ayının 19. gününde iftar sofralarınızı lezzetli ve sağlıklı tariflerle zenginleştirebilirsiniz. Hem doyurucu hem de hafif seçeneklerden oluşan bu menü, gün boyu süren orucun ardından vücudu yormadan keyifli bir akşam geçirmenizi sağlayabilir. İşte, 19. gün iftar menüsü önerisi

BUGÜN İFTARDA NE PİŞİRSEM?

İftara ne pişirsem diye düşünmeyin, 19. gün için lezzetli bir menü hazırladık! Köz domates çorbası ve içli köfteyle başlayan bu özel menüye, tatlı olarak farklı bir seçenek arayanlar için Hintpare tatlısı eşlik ediyor.

Köz Domates Çorbası

Köz domates için:
•    8 adet orta boy olgunlaşmış domates (650 gr.)
•    Karabiber ve tuz
•    Zeytinyağı
•    2 diş sarımsak
Çorba için:
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    1 tepeleme yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    Közlenmiş domatesler
•    Yarım litre su
•    3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı krema (70 ml)
•    1 silme tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş karabiber
•    120 ml çay bardak ölçüm

YAPILIŞI: 
1.    Domatesleri yıkayıp ikiye kesin ve sap kısımlarını çıkarın.
2.    Fırın tepsisine yağlı kağıt serip domatesleri yerleştirin.
3.    Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.
4.    Sarımsakları birkaç parçaya bölerek domateslerin içine yerleştirin.
5.    Hafifçe zeytinyağı gezdirip 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
6.    Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyup bir kaba alın.
7.    Bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun.
8.    Üzerine domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
9.    Fırınlanmış domatesleri ekleyip kısa bir süre karıştırarak pişirin.
10.    Suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
11.    Kaynadıktan sonra el blenderı ile pürüzsüz hale getirin.
12.    Tuz, karabiber ve krema ekleyip karıştırın.
13.    Son kez kaynatıp ocaktan alın. Afiyet olsun!

PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:
•    2 patlıcan
•    4-5 yeşil biber
Sosu için:
•    1 soğan
•    1 kırmızı kapya biber
•    1 yeşil biber
•    3-4 diş sarımsak
•    1-2 domates
•    4-5 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
•    1 yemek kaşığı karışık biber-domates salçası
•    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
•    Yarım su bardağı su
•    Tuz
Kızartmak için:
•    Sıvı yağ


YAPILIŞI:
1.    Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve parmak kalınlığında doğrayın.
2.    Tuzlu suya alıp 15-20 dakika beklettikten sonra süzün ve kurulayın.
3.    Sıvı yağı tavada ısıtıp patlıcanları kızartın, ardından peçete üzerine alın.
4.    Aynı şekilde biberleri de kızartıp fazla yağını süzdürün.
5.    Bir tavada zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğan ve biberleri birkaç dakika soteleyin.
6.    Salçayı ekleyip kavurduktan sonra rendelenmiş domates, sarımsak ve baharatları ilave edin, su ekleyerek karıştırın.
7.    Hazırlanan sosun içine kızartılmış patlıcan ve biberleri ekleyerek karıştırın.
8.    Kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun!

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Hamuru için:
•    4 su bardağı ince bulgur
•    2 su bardağı irmik
•    3 su bardağı sıcak su
•    2,5 yemek kaşığı un
•    1 yumurta
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    2 tatlı kaşığı tuz
•    Kişniş
İç harcı için:
•    1 kg kıyma
•    1 kg kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı pul biber
•    1 çay kaşığı karabiber
•    Yeteri kadar tuz
•    Yarım çay bardağı sıvı yağ
•    Kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI:
1.    Soğanları doğrayıp süzgeçte tuzla ovup yıkayın, ardından suyunu sıkıp tavaya alın.
2.    Kısık ateşte kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişirin.
3.    Sıvı yağ ve baharatları ekleyerek 10 dakika daha pişirin, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4.    Bulgur ve irmiği sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak 20 dakika bekletin.
5.    Dinlenen hamura un, yumurta, salçalar ve baharatları ekleyip yoğurun.
6.    Hazırlanan hamurdan parçalar koparıp iç harcı koyarak şekil verin.
7.    Bol sıvı yağda kızartarak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

HİNT PARE TATLISI TARİFİ

Malzemeler:
•    125 g margarin
•    1 çay bardağı Hindistan cevizi
•    1 yumurta
•    3 yemek kaşığı irmik
•    1 yemek kaşığı pudra şekeri
•    1 limon kabuğu rendesi
•    1 paket kabartma tozu
•    2 su bardağı un
Üzeri için:
•    Süt
•    Hindistan cevizi
Şerbet için:
•    2 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı su


YAPILIŞI:
1.    Şerbet için su ve şekeri kaynatın, içine birkaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
2.    Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alıp üzerine irmik, yumurta, pudra şekeri, Hindistan cevizi, limon kabuğu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
3.    Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edip portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
4.    Hamuru tezgâhta silindir haline getirip üzerine parmaklarınızla bastırarak düzleştirin.
5.    İkişer parmak genişliğinde kesin, önce süte sonra Hindistan cevizine batırarak tepsiye dizin.
6.    180 derece fırında 30-35 dakika pişirin, ardından soğuk şerbeti üzerine dökün.
7.    Tatlı tamamen soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ